After travel dip? Ja dat bestaat dus… Tot voor kort wist ik dat ook nog niet. Toen ik terug kwam uit Thailand had ik er zelf last van en na wat google research was ik er al snel achter dat ik zeker niet de enige backpacker ben die daar last van heeft. Ik kreeg al buikpijn op het moment dat we het vliegtuig richting Amsterdam weer in moesten (en dat was dus niet alleen van de voedselvergiftiging), ik wilde nog niet terug!!!

Ik dacht als ik eenmaal terug in Nederland ben en mijn vrienden en familie weer kan zien wordt ik vanzelf weer blij. Maar ook dat viel tegen. Natuurlijk was het fijn om iedereen weer real life te kunnen spreken en knuffelen, maar het gevoel overheerste dat ik hier nog niet terug wilde zijn. Mijn eigen bed was heerlijk, maar verder had ik niks gemist. Vooraf vond ik het maar niks om met zo weinig spullen te vertrekken, maar niks van wat ik thuis heb achter gelaten heb ik gemist of nodig gehad. Ik heb dus zeker wel geleerd dat materiële dingen echt niet zo belangrijk voor mij zijn als ik had gedacht.

Ik moest echt weer wennen om hier te zijn. Het koude weer, een agenda nodig hebben, weer aan het werk gaan en weer Nederlands praten. Regelmatig dacht ik nog in het Engels of wilde ik in het Engels tegen anderen gaan praten. Ik miste de super fijne sfeer, de lieve en leuke mensen en de zon heel erg!

En wat heeft mij geholpen om hier weer doorheen te komen? Vooral de mooie momenten blijven koesteren die ik in Thailand heb gehad. Vaak foto’s blijven terug kijken en denken aan de geweldige tijd die ik heb gehad. Een nieuwe reis voor mij in het vooruitzicht helpt ook goed. Ik heb nu weer iets om naar uit te kijken. Over een paar maandjes ga ik naar Tanzania om daar 2 weken vrijwilligerswerk te doen, daar heb ik ontzettend veel zin in. Daarnaast ben ik alvast aan het dromen voor een volgende backpack reis naar Azië. Wie weet kan die droom eind dit jaar ook uitkomen, in gedachten lig ik al op het strand op de Filipijnen 😉

foto-24-11-16-17-29-27

Het reizen heeft mijn leven wel veranderd. Ik ben anders gaan nadenken en kan voor mijzelf beter bepalen wat belangrijk is in het leven. Bepaalde dingen ga ik anders aanpakken of veranderen. Inmiddels ben ik de after reis dip gelukkig weer kwijt en heb hier allerlei nieuwe projectjes  waar ik mee bezig ben zoals mijn webshop, de kinderfeestjes  en het vrijwilligerswerk voor stichting Inside The Same waar ik positieve energie van krijg en blij van wordt!

En nu verder dromen over de volgende reis…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring