Hi lieve lezer! Wat een cadeau om mijn verhaal op deze plek te delen. Ik hoop jou te inspireren om jezelf als die prachtige parel die jij bent te gaan liefhebben en dat je jouw leven kunt laten leiden door liefde i.p.v. angst. Vanuit mijn hart en de schaamte voorbij, deel ik een stukje over de bijzondere reis die ik heb afgelegd om te komen waar ik nu sta.

Ik ben Myrthe de Jongh en heb een grote passie voor de kunst wat het leven heet. Ik ben holistisch coach binnen mijn eigen onderneming, waar ik vrouwen en mannen help zodat zij een stevige basis van liefde en acceptatie in zichzelf ervaren. Een diepe verbinding met hun innerlijke wijsheid, ziel, lichaam en emoties die gevoeld willen worden. Voelen is helen. En niemand hoeft het alleen te doen, we zijn samen één.

Ik ben mezelf enorm dankbaar dat ik die stevige basis binnenin mezelf heb mogen vinden. Hier heb ik een weg voor afgelegd met vallen en opstaan. Iedere keer is het weer een uitdaging geweest om de keuzes te maken die bij droegen aan mijn helingsproces. Zijn dit altijd makkelijke keuzes geweest? Nee zeker niet. Zo begrijpt ook niet altijd iedereen het pad dat ik heb gekozen, en dat is helemaal oké. Dit pad bewandel je in the end ook echt voor jezelf en dat vraagt soms veel doorzettingsvermogen. Dat het een positieve uitwerking kan hebben op jouw omgeving is super mooi meegenomen. Want dat gebeurt hoe dan ook. Transformeer je jouw binnenwereld, dan heeft dit invloed op jouw buitenwereld. From the inside, out-.

Ruim 10 jaar geleden begon mijn pad van bewustwording en zelfontwikkeling. Voor die tijd was ik voornamelijk bezig met ongezonde levenspatronen. Ik had veel bevestiging nodig van anderen, was fantastisch in people-pleasing en had vaak een gevoel van niet goed genoeg en het niet waard zijn. Ik vluchtte in eten, seks, relaties, feestjes en meer van dat soort dingen om maar niet met mezelf en alles wat er in mij leefde geconfronteerd te worden. Ik vulde mijn leegtes op. Tot op zekere hoogte, ik las een artikel las over ‘liefde & seks verslaving’. “Wow, dit klinkt als mij”. Super confronterend en tegelijkertijd weet ik nog goed dat ik herkenning voelde, wat ergens ook fijn was.

Ik ben hiervoor in therapie geweest. Al geef ik er tegenwoordig een ander label aan en mag ik er met zachtheid naar terugkijken. Het heeft bijgedragen aan een stukje dichterbij komen waar ik nu sta. Iedereen is in een bepaalde manier wel verslaafd aan de liefde (of misschien iets anders). Je hebt ook vast wel eens het van het boek van Jan Geurts gehoord. Zo niet, dan is dat er zeker één die ik aanraad om eens te lezen.

Stap voor stap kwam ik steeds meer in verbinding met mijn eigen essentie en durfde ik steeds meer te volgen wat echt goed voor mij is, wat mijn behoeftes en verlangens zijn en mijn ruimte in te nemen. Dit werd ondersteund door ook meer in verbinding te komen met spiritualiteit. Ik las veel zelfhulpboeken en heb diverse trainingen gevolgd en trajecten bij healers en coaches. Uiteindelijk kwam ik een paar jaar geleden ook in aanraking met ademwerk en plantmedicijnen, die een belangrijke rol hebben gespeeld in mijn helingspad en nog steeds een bijzondere rol vervullen in mijn leven. Zo blijf ik zelf elke dag weer aandacht geven aan mijn eigen proces en maak wanneer de tijd rijp is, ruimte voor nieuwe ervaringen met teachers, ademwerk en plantmedicijnen. Zelf in verbinding blijven met mijn eigen proces en de nieuwsgierigheid en een onderzoekende rol hebben, vind ik een fijne en ook wel belangrijke basis naast dat ik zelf als ervaringsdeskundige en professional op dit gebied aan het werk ben en anderen hiermee begeleid. Je kunt een ander daar brengen, waar je zelf bent geweest.

Somewhere in between my journey kwam ik erachter dat ik vroeger als klein meisje seksueel misbruik heb mee moeten maken. Dit was een pijnlijke onthulling en tegelijkertijd vielen er voor mij veel puzzelstukjes op zijn plek. Er ontstond nu ruimte om dit te helen doordat dit aan de oppervlakte was gekomen. Ik heb mijn weg vervolgd door veel werk te stoppen in het veilig voelen in mezelf en mijn lijf. Als een ui die je laagje voor laagje afpelt, pelde ik ook laagje voor laagje mijn eigen blokkades  af. Ik kwam thuis in mezelf en in mijn lijf. Thuis in mijn hart, mijn ziel en vrijheid in mijn seksualiteit.

Tegenwoordig ervaar ik wat écht aanwezig zijn in mijn lijf is en dat dit helemaal veilig is. Ik hoef niet meer te vluchten. Welke sensatie of emotie ik ook ervaar. Ik geef het liefdevolle aandacht en zo is er een continue flow van aanwezig zijn en weer ruimte maken om te spelen. Wat een bevrijding is dat! Af en toe moet ik mezelf even knijpen, want holy shit waar ik nu sta en de dromen die ik aan het leven ben, wauw!

Vanuit mijn eigen kennis en ervaring draag ik een heldere visie mee. Ik geloof namelijk dat de manier waarop ik mijn trauma’s zo diep heb kunnen helen, met het belichamen, de  beweging van hoofd naar lichaam te maken en alle donkere en lichte stukken te voelen en te omarmen, voor nog zoveel meer thematieken een belangrijke rol kan spelen naast een trauma van seksueel geweld.

Ik kan me ook zo goed voorstellen hoeveel onveiligheid een mens bijvoorbeeld in zijn of haar lichaam kan ervaren na ziekte of een ongeval. Dit zit zo diep geworteld en rijkt tot ver in het onderbewustzijn. Daar kan heel wat helingswerk tegenop. Maar het diepe vertrouwen en die echte veilige en liefdevolle verbinding terugvinden in jezelf is wat uiteindelijk de grootste en vooral blijvende transformatie zal maken om het levensgeluk weer ten volste te gaan ervaren.

Voor iedereen is daar een passende manier voor. De één vind het fijn om te praten en meer aan de oppervlakte te blijven door middel van coaching, de ander heeft een voorkeur om meer de diepte in te gaan met ademwerk en misschien mag er wel nog een diepere laag aangeraakt worden met behulp van plantmedicijnen.

De mogelijkheden zijn oneindig en de wereld ligt aan jouw voeten. Het is maar net waar jij toe in staat bent om voor te kiezen. Soms zijn het de dingen waar meer moed voor nodig is om door de angst heen te bewegen en daarmee te kiezen voor liefde.

Met mijn hart wijd open en een veilige plek van gedragenheid, neem ik een ieder die daar klaar voor is en toe bereid is, mee in de reis die ik ook zelf heb afgelegd. Zodat steeds meer mensen vanuit hun meest authentieke zelf kunnen leven en hun dromen en verlangens kunnen vervullen. Vol overgave, vertrouwen, vrijheid, pleasure & awakened sexual energy. Ik ont-moet je graag. Voel je welkom en neem gerust een kijkje op mijn website.

You got this!

LIEFS,
Myrthe
Holistisch Coach & Ademcoach

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring