Ik zal mezelf even voorstellen, ik ben Jorma Bos, geboren en getogen Amsterdamse, 49 lentes jong, een gescheiden moeder van een zoon van 23 en oma van een schattige kleindochter van bijna 2.

Een aantal jaar geleden besloot ik van beroep te wisselen. Van medewerkster in een automaterialen winkel, waar ik mijn dagen vulde met het mengen van autolakken, het drukken van kentekenplaten en het rondrijden van bestellingen naar garages, naar compleet iets anders, een betaalde dame in de persoonlijke dienstverlening oftewel sekswerker.

De reden waarom ik tot deze keuze kwam was, omdat ik het helemaal gehad had met de zogenaamde leuke mannen op de verschillende datingsites. Als ik dacht een leuke man aan de haak geslagen te hebben, dan bleek hij achteraf meestal toch gewoon bezet met een vrouw thuis op de bank. Na een aantal van dat soort heren dacht ik, ‘mannen leuk, seks is fijn maar ik laat me met niet meer gratis naaien’. Dat wat ze wilden dat kon, maar dan wel gewoon als een betaalde dienst. Ik ruilde de datingssites in voor betaalde advertentiesites waar ik mijn diensten ging aanbieden.

Natuurlijk gaat zo’n keuze niet over één nacht ijs. Ik had met deze keuze niet alleen met mijzelf te maken, ook met de mensen om mij heen en dan vooral mijn zoon en mijn ouders. Uiteraard stonden zij niet te juichen, maar accepteerden na een duidelijke uitleg over het ‘waarom en hoe’, mijn weloverwogen keuze. Het viel andere mensen ook op dat ik opeens veel meer vrije tijd had. Als ze aan mij vroegen wat ik nou precies voor werk deed tegenwoordig werd er vol verbazing  op gereageerd, ‘jij in de prostitutie, maar daar vind ik jou helemaal het type niet voor’, vroeger had ik waarschijnlijk precies zo gereageerd. Ieder mens heeft vooroordelen.

Ik doe dit werk nu ruim zes jaar en kan nu volmondig zeggen dat ik mijn roeping heb gevonden in het leven. Net als met andere beroepen moest ik ook hierin mijn draai vinden en leren van de vervelende situaties die ik in het begin meemaakte. Je moet in dit beroep kunnen incasseren, vervelende situaties gebruiken om ervan te leren, ergens een punt achter kunnen zetten en vrolijk en positief weer verder. Als je niet stevig in je schoenen staat ben je er na een aantal vervelende situaties denk ik wel snel klaar mee.

Iedereen die denkt dat het alleen maar makkelijk ‘cashen’ is, weet niet waar hij of zij het over heeft. Hoe vaak ik in het begin voor niets ergens heen ben gereden omdat er lolbroeken zijn die daar een kick van krijgen, dat er meerdere personen in een woning aanwezig waren terwijl dat absoluut niet de afspraak was of dat ik met echt goed nep geld werd betaalt. Waarom ik ondanks de vervelende situaties toch nog steeds dit werk met veel plezier doe, komt doordat ik voor heel veel andere mensen wel het verschil maak. Ik kan er voor zorgen dat iemand goed in zijn velletje zit. Er is veel eenzaamheid en afstandelijkheid in deze wereld. Het geeft mij heel veel voldoening als ik merk dat ik iemand een ultiem fijn gevoel heb laten beleven.

Er wordt mij wel eens gevraagd, ’zou je dit werk ook kunnen doen als je een relatie zou hebben en mis je dat niet?’ of, ‘wordt je nooit verliefd op een klant?’ Verliefd worden is mij tweemaal overkomen. Het grappige was dat beiden heren mij direct lieten weten dat ze verder geen probleem hadden met mijn beroep. Dat was natuurlijk helemaal niet wat ik wilde horen. Als ik verliefd ben dan ben ik monogaam, onmogelijk om dan met goede gevoelens mijn werk te kunnen uitvoeren. ik mis het ook niet, ik kan in mijn werk al mijn gevoel kwijt en geen dag is hetzelfde.

Het is ook niet zo dat ik heel veel mannen op een dag verblijd met mijn diensten, het moet natuurlijk wel leuk blijven. Ik ben dan wel dagelijks tussen 10:00 en 00:00 beschikbaar, maar dat wil niet zeggen dat ik er 10 op een dag afwerk. Ik wil mijn werk graag gewoon tot mijn pensioen blijven doen. Dus de ene dag is dat er eentje, de andere dag twee of drie of gewoon soms een dagje even helemaal niets.

Ik vind het erg jammer dat er nog steeds een heel negatief vooroordeel op dit legale beroep drukt. Alles wordt in één vakje geplaatst maar het is zo veel meer dan alleen maar een potje seks. Daarom besloot ik 4,5 jaar geleden om een boek te schrijven. Een eerlijk, oprecht en vooral niet pornografisch boek waarin ik vertel over waarom ik dit ben gaan doen, de rotsituaties waarin ik terecht kwam maar ook de mooie en leuke momenten. Mijn doel is om mensen op een andere manier naar dit mooie en best belangrijke beroep te laten kijken. Of dat ooit zal gebeuren? Geen idee, maar ik merk in mijn eigen omgeving, dat hoe normaler ik erover doe, hoe normaler er op terug wordt gereageerd.

Mijn boek ‘echte Knuffels en meer…’ is te bestellen via echteknuffels@hotmail.com of te koop via Bol.com als paperback of e-book.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring