Een geblokkeerd hart (chakra) is een veelvoorkomend iets wat meestal te zien is bij mannen, maar zeker ook bij vrouwen. Een dikke muur om het hart, gesloten voor vrouwelijke energie, schaamte voor zachtheid en openheid overheerst. Wanneer je moeilijk commitment aan kunt gaan, niet eerlijk bent en moeite hebt met liefde ontvangen en geven zijn dit tekens van een gesloten hart. Deze geslotenheid is niet iets wat je zelf zou willen en toch gebeurd het. Trauma’s en gebeurtenissen uit het verleden hebben hier invloed op. Dat het een oorzaak heeft keurt het gedrag natuurlijk niet goed. Wanneer je continue iemand afwijst, leugens vertelt en je emoties niet durft te laten zien zullen anderen om jou heen grenzen gaan stellen. Het gedrag wordt afgekeurd, wat niet betekent dat jij als persoon ook wordt afgekeurd. Er wordt een spiegel voor gehouden om jezelf te kunnen helen. Er wordt je een mogelijkheid tot helen aangeboden. Het maakt het voor jezelf en voor anderen makkelijker als je het patroon wat je telkens herhaalt kunt gaan inzien. Het is niet de bedoeling dat je gaat begrijpen waar je gedrag vandaan komt en dan vervolgens dat als excuus gebruikt voor hoe je handelt. Anderen zullen je beter kunnen begrijpen en empathie kunnen hebben voor de situatie waar je vandaan komt, maar nog steeds zullen ze het gedrag niet goedkeuren. Er wordt echt van je gevraagd dieper te gaan en je eigen pijnen en onverwerkt verleden te gaan helen. Keer op keer zul je in hetzelfde patroon terugvallen tot je zult inzien dat er iets in jouzelf aangepakt mag worden.

Uiteindelijk is alles waar je naar verlangt alleen maar liefde. Met een gesloten hart lijkt dit soms onmogelijk, je weet geen weg om je patronen te doorbreken. Door een blokkade in je hart raak je steeds meer van jezelf en je gevoelens verwijderd. Als jij niet in verbinding staat met jezelf, hoe kun je dan nog een gezonde verbinding hebben met een ander? Zonder liefde te voelen voor jezelf zal het lastig zijn een liefdevolle verbinding aan te gaan met een ander. Je leert te leven met een masker op en je raakt daar zo aan gewend dat het lastig is om hier verandering in aan te brengen. De eerste stap is je eigen gedrag te gaan erkennen. Het kan zijn dat je precies weet op welk moment jouw hart op slot is gegaan en door welke gebeurtenissen dit is gekomen. Het is ook mogelijk dat je dit hebt verbannen en geen idee hebt wat de oorzaak is. Voor het helingsproces maakt dit niet uit. Je kunt trauma’s en oude pijnen helen zonder er woorden aan te geven.

Het is van belang dat we allemaal met meer liefde, of het liefst alleen maar liefde naar elkaar kunnen gaan kijken. Iedereen handelt naar eigen vermogen. Geen jezelf en een ander de tijd en ruimte om te kunnen helen. Help de ander op een liefdevolle manier in te zien wat er geheeld zou mogen worden. Alle negatieve acties van jezelf of een ander komen voort uit pijnen, trauma’s en angsten die nog niet geheeld zijn. Dit is altijd het geval. Elk persoon is licht, elk persoon is liefde in de kern van het bestaan. De ene persoon is het een beetje kwijt, de ander is het volledig kwijtgeraakt. Laten we elkaar helpen om ieder zijn puurheid weer naar boven te halen. Kijk met een open blik naar jezelf en anderen om je heen. Toon compassie en liefde om de frequentie te verhogen.

Je kunt jezelf hebben aangeleerd dat een gesloten hart veilig is. Een relatie waar in je niet wordt uitgedaagd om te groeien is een schijnveiligheid. Je gaat nooit buiten je comfort zone waardoor alles zo blijft zoals het is. Je komt niet vooruit of valt zelfs verder naar achteren. Om deze reden is het belangrijk om te kiezen voor verbindingen met personen die jou helpen te groeien in liefde. Zoek de personen op waarbij het veilig is om uit je comfort zone te stappen en door wie jij geconfronteerd durft te worden. Wanneer jouw hart gesloten is heb je het nodig dat iemand je kan uitdagen om dat muurtje voorzichtig te laten zakken. Zodat je kunt voelen dat het veilig is om je te openen en te zien dat er onvoorwaardelijke liefde op jou wacht.

In dit proces zul je toxische relaties achter je moeten laten, omdat dit de personen zijn die je oude patronen in stand houden en je elkaar niet verder helpt groeien. Deze toxische verbindingen zijn er niet voor niks geweest. Deze waren ook nodig om te komen waar je nu bent. Zij zijn er geweest om keer op keer de pijn in jou te raken die je nog mag helen. In deze verbindingen leer je lessen, maar de onvoorwaardelijke liefde waar je naar verlangt en die je verdient, die ontbreekt. In eerste instantie voelt het misschien niet prettig om bepaalde personen los te laten, maar uiteindelijk zal het je wel helpen in jouw proces. Kies voor verbinding met jezelf, kies voor verbindingen met personen die jou verder helpen, ook als dit soms confronterend is.

Veiligheid, stabiliteit en diepe connecties verkrijg je door je hart te openen. Hoe eng het ook voelt om die controle los te laten en je kwetsbaar op te stellen, dit is nodig om de liefde te kunnen voelen en vrijheid in je hart te krijgen. Je kunt geen diepgaande relaties, vriendschappen en familie banden hebben als er geen wederzijdse openheid is, de verbinding zal dan altijd op een oppervlakkig niveau blijven hangen die voor geen van beide echt vervullend is. Je laat iemand niet te dichtbij komen of duwt iemand onbewust van je weg door je gevoelens in jezelf op te sluiten. Wanneer je de ware jij durft te laten zien zullen de echte waardevolle verbindingen blijven bestaan of op je pad komen, de personen die van jou houden zoals je bent.

Er zijn een heleboel oorzaken van het sluiten van je hart zoals het verlies van een dierbare, afwijzing en verlating door belangrijke personen in jouw kringen, een liefdeloze omgeving, personen die jou alleen liefde gaven op bepaalde voorwaarden, seksueel of lichamelijk geweld en ook verraad. Je kunt onbewust een heel ander beeld vormen over wat gezonde liefde inhoud of je kunt jezelf straffen door jezelf en ook anderen geen liefde meer te gunnen. Als je hart regelmatig of altijd gesloten is kun je willen wachten op redding. Echter komt die niet. Jij hebt hier namelijk zelf de verantwoording voor. Niemand anders gaat dit voor jou oplossen. Risico’s nemen om je hart te openen voelt super eng, je wilt het uit de weg gaan en blijft keer op keer in de oude pijnen hangen. Dit is niet helpend. Het is echt nodig om zelf te willen veranderen, in te zien dat een gesloten hart je beperkt en je eigen verantwoordelijkheid te gaan nemen om dit op te lossen al dan niet met hulp van buitenaf.

Wanneer je met energetische therapie werkt kun je op dieperliggende niveau’s aan het werk gaan zonder dat je erover hoeft te praten. Vooral een breathwork sessie is hier heel toepasselijk. Met deze methode kun je tot diepe pijnen, angsten en verdriet komen om ze vervolgens los te laten. Wil je voor een mildere manier gaan dan kun je kiezen voor een intuïtieve healing sessie wat je helpt om dichter bij jezelf te kunnen komen en te gaan leven vanuit je hart. Voor en na de sessie is er een moment om te delen wat je zou willen delen in een kort gesprekje.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring