Olifanten worden heel veel gebruikt voor het toerisme in Thailand. Een olifanten ritje was voor mij dan ook echt een NO GO, dat ging ik niet doen! In Nederland hadden we al research gedaan voor welk parken er zijn en waar de olifanten goed behandeld worden. We kwamen uit bij het Elephant Retirement Park in Chiang Mai. Hier worden de olifanten opgevangen en verzorgd die mishandeld zijn.

Het is een kleinschalig park waar je alle tijd hebt om dichtbij de olifanten te zijn en ze te verzorgen. Je mag de olifanten eten geven, héél veel eten… ze krijgen er geen genoeg van. Ze eten de bananen zo uit je hand. Er zijn ook baby olifantjes, zó lief!!! Ik kan er wel de hele dag naar blijven kijken.

dscn1171

 

Daarna mogen alle olifanten met modder ingesmeerd worden en gaan ze het water in. Je mag de olifanten wassen en schrobben. Echt een super leuke ervaring. Je krijgt van hun andere kleding zodat je eigen kleding niet vies wordt.

DSCN1194.jpgHet was een geweldige ervaring om zo dichtbij de olifanten te zijn. We zagen dat de olifanten goed verzorgd werden. Toch voelt het een beetje dubbel achteraf dat we hierheen gegaan zijn. Doordat de toeristen naar dit park komen blijft het in stand gehouden worden en olifanten horen eigenlijk gewoon in de vrije natuur te leven. Zolang er nog olifanten mishandeld worden is het natuurlijk heel fijn dat er zulke parken zijn waar ze wel in goede handen zijn, maar nog mooier zou het zijn als zo’n plek niet meer nodig zou zijn!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring