De stranden van Bonaire, daar raak je niet snel op uitgekeken. Op mijn vrije dagen ga ik graag naar het strand om te relaxen of snorkelen. Geen file naar het strand, hoge parkeerkosten of drukte zoals in Nederland. Over een paar weken verhuis ik op Bonaire naar een andere woning en is er een “secret beach” aan de overkant van mijn huis. Jaloers? Naast mijn huis is een Bed & Breakfast “Hakuna Matata”, een ideaal vakantie adresje, kom gezellig langs!

Nu ik een half jaar op het eiland ben heb ik al veel stranden van Bonaire kunnen ontdekken:

Te amo beach en Donkey beach liggen naast elkaar. Dit strand ligt naast het vliegveld waardoor het een goede plek is om vliegtuigen te spotten. Vooral als er bezoek komt is het leuk om op het strand zo je bezoek aan te zien komen en daarna door naar de airport om ze op te halen natuurlijk. Met snorkelen kom je hier prachtig gekleurde vissen tegen.

Klein Bonaire is een onbewoond eiland. Je kunt zelf een bootje huren om erheen te gaan of met de watertaxi. Een fijn wit zand strand, super helder water, een paradijsje! Snorkelen is alsof je in een aquarium aan het zwemmen bent. Als je met de watertaxi komt kun je vragen om een snorkel drop off.

1000 steps is een bekende snorkel en duik plek. Het blijft een adembenemende mooie plaats. Er is een koraalstrand waardoor het niet relaxed is om er te liggen en waterschoenen zijn wel aan te raden, maar toch blijft dit wel een van mijn favo plekjes. Als ik schildpadden wil zien ga ik hierheen, tot nu toe ze altijd kunnen spotten als ik er was. Tussen 16.00 en 17.00 is het etenstijd en komen veel schildpadden dichtbij de kust om algen te eten.

Bij Jibe City kun je je goed vermaken op je vrije dag. Altijd een gezellige sfeer, lekker muziekje aan en door de wind is het er goed uit te houden. Tijdens dat je geniet van een lekkere lunch of een drankje kun je de windsurfers bekijken. Je kunt gratis gebruik maken van de ligbedjes.

Lac bay is vooral bekend om de grote Karko schelpen. Een mooie rustige plek. Neem wel zelf een stoeltje mee om lekker te kunnen zitten. Op weg hier naartoe kom je meestal flamingo’s en ezels tegen, wat het ritje natuurlijk extra leuk maakt. Het water is hier een heel stuk ondiep. Je moet eerst een stuk lopen voordat je kunt gaan zwemmen of snorkelen.

Bij Buddy dive resort is er de mogelijkheid om aan het zwembad of aan het strand te liggen. Het stukje strand heeft mijn voorkeur. Het is een fijne rustige plek met lekkere ligbedjes. Met de trap kun je naar beneden de zee in. Ook dit is een goede plek om te snorkelen. Hier kun je nog wel eens grote barracuda’s tegen komen.

Wat ik het leukste vind is eigenlijk om een secret beach te ontdekken. Een strandje zonder naam, waar dus niet veel mensen komen. In stilte de zonsondergang bekijken, een plek om te ontspannen of te kunnen schrijven. Laat ik nu net bij mijn nieuwe huis zo’n strandje aan de overkant hebben. Een paar minuten lopen en ik ben er!

Bachelor beach ligt een stukje verder op de weg bij het vliegveld. Op deze plek komen mensen vaak samen om te bbqen. Er staan tafels waar groepjes bij elkaar komen. Het is niet een strand om te kunnen gaan liggen, met de trap ga je naar beneden en daar ga je direct het water in. Op deze spot gaan veel duikers het water in. Ondanks dat je er niet op het strand kunt liggen wel een mooie plek.

 

In het Slagbaai National Park zijn meerdere mooie stranden te vinden. Zo heb je er een “infinity pool”. Met je voeten in het water krijg je er een gratis fish spa. De kleine visjes zijn niet bang en komen allemaal op je af. Bij Boka Slagbaai kun je een middagje relaxen, snorkelen en voor wie durft, je kunt hier een cliff jump doen.

Coco beach is een gezellige beachclub. Je kunt er lekker eten en drinken, een ligbedje huren of gebruik maken van de lounge banken. Je loopt de zee in en kunt direct allerlei mooie vissen spotten met snorkelen. Hier kom ik ook graag zonsondergang kijken. Op vrijdag is er altijd een happy hour met DJ vanaf 17 uur en is het tijd voor een dansje en drankje.

 

Een gratis ligbedje en genieten van een lekkere lunch of cocktail? Bij Windsock ben je dan op het goede adres. Een lekker plekje om een vrije middag door te brengen. Ook hier ga je met een trap naar beneden de zee in. Op deze plek heb ik een keer dolfijnen gespot. Happy me! 😍

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring