Afgelopen weekend maakte ik een citytrip naar het mooie Noorwegen. Met de KLM cityhopper ben je binnen anderhalf uur in Bergen. Het uitzicht vanuit de lucht was al erg mooi, dus dat beloofde veel goeds.

Chanine komt mij ophalen bij het vliegveld en samen gaan we naar haar woning waar ik het weekend verblijf. We droppen onze spullen en gaan meteen door naar de stad. Met de metro zijn we met 20 minuten in het centrum. We lopen door het centrum waar we wat winkeltjes in gaan, de vrolijk gekleurde huisjes bekijken en genieten in het zonnetje op het terras van wat lekkers.

IMG_0257.JPG

Daarna is het tijd om de berg “Fløyen” te beklimmen. Vanuit het centrum kun je zo aan deze hike beginnen. Het is een leuke klim, die goed te doen is. We genieten onderweg van het mooie uitzicht. Boven op de berg rusten we uit in de zon, wandelen langs een meer en gaan dan de berg weer afdalen. In het centrum kiezen we een restaurant uit waar we een wijntje drinken en wat te eten bestellen.

’s Avonds is er een huisfeestje in het complex waar alle studenten samen komen en met een groepje daarvan gaan we later de stad in om uit te gaan. Zorg dat je wat geld gespaard hebt voordat je naar Noorwegen gaat, want een wijntje kost wel €10,-!

93f672d8-831a-4f75-9652-3dfe6de34979.JPG

De volgende ochtend hebben we een relaxte ochtend met pannenkoeken ontbijt en dan zijn we klaar om de volgende berg te beklimmen. Ulriken is de hoogste berg van Bergen. Een goede uitdaging na een vrijdag nacht stappen 😉 Met de bus gaan we naar het beginpunt van deze tocht. Het is een aardige klim naar boven en we hebben dan ook wel wat stops nodig onderweg, maar dat is het meer dan waard. Het uitzicht is zo mooi, echt geweldig! Het is zo stil, het enige wat je hoort zijn de bellen die de schapen om hun nek hebben hangen. Heerlijk…

6d88b41c-6f5c-4a9f-9d29-d145478977b2.JPG

3f705ade-49b2-4ce6-b196-a8d62827b8c1.JPG

The day after… SPIERPIJN! Het bewijs van dat we goed onze best hebben gedaan, ik voel het nu nog haha. De wekker is al vroeg gegaan zodat we op de laatste dag een fjord boot tocht kunnen maken. Ja als je dan in Noorwegen bent, dan ook maar meteen alle highlights in 1 weekend proppen 🙂

IMG_0447.JPG

Het is een 3 uur durende tocht door de fjorden. Het is prachtig! We komen bij een waterval waar we het water uit de bergen mogen proeven. Het water is zo schoon en helder. De omgeving is magisch. Door de mist ziet alles er mysterieus uit. Na de tocht hebben we nog even tijd om te lunchen en dan is het helaas al weer tijd om terug naar Nederland te gaan.

IMG_0417

Ik heb genoten van het mooie Noorwegen en raad het zeker aan om hier naar toe te gaan!! 

IMG_0389.JPG

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring