Blijven hangen in trauma, vastzitten in het slachtofferschap, in dezelfde cirkels rond blijven gaan. Verdriet zonder einde en maar niet kiezen om de pijn of kwetsbaarheid om te zetten naar een kracht. Is het dan stiekem zo fijn om in het donker te zijn? Welke voordelen haal je eruit? Waarom wil je niet groeien? In je eigen kracht en licht gaan staan is voor velen niet zo gemakkelijk om te doen. Het voelt spannend en onbekend of je hebt de juiste hulp niet om je heen om dit te gaan doen waardoor het blijft zoals het is. 

Het mag goed met je gaan

Je hebt een keuze om een verandering te maken. Er is een mogelijkheid om op een plek te gaan staan waar het goed met je gaat. Je hoeft niet te blijven waar je bent. Misschien ben je bang om je unieke zelf te laten zien. Misschien voel je je schuldig als het met jou beter gaat dan met een ander. Als het met jou goed gaat en met een ander niet, mag dat wel van jezelf? Dit is kiezen voor je eigen welzijn. Het mag je goed gaan. Niemand heeft er wat aan als je het jezelf slechter laat afgaan of niet verder doorgroeit uit compassie voor een ander. Je zult een veel grotere inspiratiebron voor een ander zijn als je wel vooruit durft te blijven gaan. Je zult er nog veel beter voor een ander kunnen zijn als het goed met je gaat. Niemand heeft er wat aan als jij je kleiner maakt en niet gelukkig bent. 

Ik ondersteun je slachtofferrol niet, ik laat je de weg naar jouw kracht zien.  

Het kan zeker confronterend zijn voor een ander als jij je dromen waarmaakt, succesvol bent en persoonlijke groei doormaakt. Het kan een ander in beweging zetten om ook meer in zijn of haar kracht te komen. Het kan ook dat er afstand ontstaat, omdat er teveel verschillen komen en je elkaar niet goed meer begrijpt. Je bent altijd als een spiegel voor elkaar. Niet iedereen wil of kan die spiegel aankijken. Er zit angst op om te groeien. Angst om een ander te verliezen als jij verder gaat. Angst dat de ander het niet prettig vindt. Angst dat de verbinding stopt. Je kunt dat willen voorkomen en daardoor zelf ook op een plek blijven waar je eigenlijk niet langer meer wil zijn. Het is zonde om jezelf tegen te houden om die redenen. 

Levensenergie 

Je levenskracht wil geopend worden, gebruikt worden. Jouw potentieel wil gezien en bevrijd worden. Het is allemaal in jou aanwezig. Die kracht en energie is in elke persoon aanwezig. Je hebt te kiezen voor jezelf als je in je kracht wil komen. Je hebt keuzes te maken die niet iedereen even leuk zal vinden. Je zult verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven en daarmee de verantwoordelijkheid van het leven van een ander teruggeven. Om deze kracht te gebruiken is het nodig om oude pijn te doorvoelen en transformeren. Je gaat uit je systeem halen wat niet meer bij je past en het vervangen voor wat nieuws. Je gaat terug naar een herinnering in dit of een vorig leven om te zien waar het patroon vandaan komt. Er zijn inzichten en je hebt de mogelijkheid om nieuwe keuzes te gaan maken. Je hebt contact te maken met datgene wat je los wil laten zodat het weg kan gaan. Je gaat dan de beweging van angst naar liefde maken. Je kwetsbaarheid wordt omgezet naar een krachtige manier om betekenis te hebben voor een ander. Van slachtoffer van het leven naar jouw doel in het leven omarmen en geluk ervaren. 

 

Overwin de angst om in het licht te gaan staan, het is nu jouw moment te mogen gaan stralen.  

 Liefdevol met jezelf omgaan is kiezen vanuit liefde, waarmee ik bedoel dat je niet iets doet voor een ander omdat het nou eenmaal zo hoort of de ander dit verwacht, maar omdat je het echt graag doet. Ditzelfde geld voor je eigen keuzes. Doe je wel of niet een stap vooruit? Voor wie of wat blijf je hangen in een oude pijn? Wat is je reden om jezelf niet meer geluk te gunnen? Niemand anders gaat voor jou in je kracht staan, jij hebt dat zelf te doen. Jouw natuurlijke levensenergie kan niemand schade toebrengen. Het zal enkel een oncomfortabel gevoel kunnen opleveren waar je doorheen hebt te bewegen.  

 

Je hoeft het niet alleen te doen

Als je gaat doen wat het beste is voor jou, als jouw verlangens er mogen zijn, dan komt er mogelijkheid om je kracht te ontwikkelen. Omring je met andere personen die dit ook doen zodat je van elkaar kunt leren. Zorg voor inspiratiebronnen om je heen die je motiveren om jouw levensenergie te activeren. Vraag om hulp als je vastloopt in bepaalde stukken. Het is niet altijd makkelijk, wel altijd mogelijk. Het is dan ook kijken naar wat jij nodig hebt op jouw weg om dat te kunnen bereiken. Vaak zijn het de stukken die je onbewust hebt weggestopt die aandacht nodig hebben. De vastzittende patronen waarvan je denkt dat die niet te veranderen zijn. De pijn die je niet wil voelen omdat je bang bent dat het teveel is. Liefdevolle begeleiding daarbij is dan heel welkom zodat je voelt dat je niet alleen bent. 

Je mag geliefd worden om wie je bent, niet om wat je doet.  

De plek waar ik nu ben heb ik alleen maar kunnen bereiken door het donker aan te kijken en ook in het licht te zijn gaan staan. Daarbij nam ik afscheid van verschillende personen, patronen en omgevingen. Met hulp en ook zonder hulp. De personen die bij de echte jij horen die zullen blijven, zij houden van jouw donker en licht. Er zullen mooie nieuwe personen op je pad komen die de echte jij zien en bij je zijn om wie je bent. 

Zo’n 90% van je gedrag wordt aangestuurd door het onbewuste. Dat je vastloopt in reguliere hulp, in cirkels blijft gaan, is omdat er dan alleen gewerkt wordt op de bewuste laag. 

Het onbewuste heeft aandacht nodig. Het is essentieel. 

Het lichaam wil loslaten zonder er verhalen of woorden aan te koppelen. Dit kan met een ademsessie. 

Je wil uit bepaalde patronen of overtuigingen komen en dat is mogelijk als het onbewuste zichtbaar gemaakt wordt. Dit kan met een systemische sessie. 

Je wil helderheid en inzichten vanuit de gevoelslaag. Dit kan met intuïtieve coaching. 

Het lichaam wil blokkades doorbreken en kunnen ontspannen. Dit kan met energetische healing. 

Alles van het bovenstaande lijkt onverklaarbaar, je merkt het effect zodra je het zelf hebt ervaren. Er is meer nodig dan praten. Je hebt een reis binnenin jezelf te maken. Ik begeleid je graag bij jouw innerlijk werk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Reacties

 1. Caren Westerveld

  Prachtig geschreven, het raakt me en tilt me op.
  Afscheid nemen van mensen en patronen en nieuwe mensen en patronen toelaten klinkt heel mooi. Maar een afscheid van mensen die toegevoegde waarde in je leven hebben gehad zal nooit een echt afscheid zijn. Altijd zijn ze bij je, al zijn ze dood of nog in leven. Alle mensen in ons leven waar we van houden of hebben gehouden , hebben een plekje in ons hart.
  Tijdens mijn lessen Biodanza kijk ik elke keer weer in die spiegel.
  Ook daarin zijn geen woorden nodig , want je mag niet praten.
  Fijn dat ik door jouw stories elke keer weer overdenkingen mag maken en zeker kan concluderen dat het leven, al kabbelend, met dalen en pieken altijd de moeite waard blijkt te zijn.

  Antwoord
  • Livia Rijntalder

   Wat mooi dat mijn woorden jou mogen vinden en raken! Ik wens je een mooie week. Liefs

   Antwoord
 2. Fred Rijntalder

  Mooi verhaal en inderdaad je moet beginnen, stappen zetten. Zoek de positiviteit in alles. Veel succes op je wonderbaarlijke weg.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring