Zo’n 2 jaar is inmiddels kundalini energie voor mij voelbaar en ben ik me daar in gaan verdiepen. In die tijd heb ik er nog weinig over gedeeld, omdat het veelal een innerlijk proces is waar vaak geen woorden aan te geven zijn en het om de ervaringen gaat. Om het bewustzijn hierover te vergroten wil ik je nu deels meenemen in mijn ervaringen en inzichten tot zover. 

 

De Reiki energie waar ik jaren geleden mee heb leren werken is voelbaar als een rechtlijnige energie. Een energie van buitenaf, een universele energie die door je heen mag en kan stromen als je daarvoor openstaat. Hoe ik het ervaar, is dat deze energie het zelfhelende vermogen aanwakkert. Na lange tijd te werken met deze energie begon ik een andere stroom te ervaren die ik niet hieraan kon koppelen en niemand mij over had verteld dat dit mogelijk was. Er was een achtvorm aan energie, ook wel een infinity teken, wat in mij voelbaar was of wat deels door mij en deels door een andere persoon heenging en daardoor verbinding gaf. En er was een beweeglijke, cirkelende energie die om aandacht vroeg. 

 

In eerste instantie had ik geen idee wat dit precies betekende. Als vanzelf werd dit duidelijker doordat er de juiste inzichten en personen op mijn pad kwamen. Het natuurlijke proces liet ik gebeuren en vertrouwde erop dat als ik er iets mee te doen had dat duidelijk zou worden. Ik liet de energie komen en gaan en volgde mijn intuïtie in wat ik op die momenten kon doen. Veel later begon deze energie ook voelbaar te worden tijdens sommige sessies. Als vanzelf was het er en voelde ik intuïtief hoe ik dit kon begeleiden. 

 

In een creatief moment wilde ik de energie visueel maken en ging schilderen wat ik voelde. Nou is dit zeker niet mijn sterke punt, maar ergens had ik het nodig dat ik wat meer kon zien wat ik nou allemaal ervaarde. Ik had geen idee dat wat ik toen op papier zette precies de afbeelding was van geactiveerde kundalini energie die ik te zien kreeg in de kundalini opleiding die ik een tijd later ging volgen. De puzzelstukjes gingen steeds meer op zijn plek vallen. 

 

Mijn angst voor slangen werd uitgelicht. Ineens zag ik overal slangen. In mijn dromen kwamen ze keer op keer tevoorschijn. Ik volgde uiteraard niet per toeval een serie die als rode draad de krachtige slangen energie vertegenwoordigde. Soraya Amber bracht een nieuw nummer uit met een video cover van 2 verstrengelde slangen opgenomen op een strand in Panama waar ik een paar maanden ervoor was geweest. Ik bekeek het ontelbare keren. Ik zag en voelde liefde in plaats van angst. De tekst raakte mij ook in de diepte (net zoals haar andere nummers)  In een oefensessie die ik ontving in de opleiding zag zij 2 slangen verstrengeld om mijn hart, wat op dat moment stond voor zachte opening van de energie in opwaartse stroming en ook het infinity teken dook daar weer op.  

 

Onvoorwaardelijke liefde is waar ik meer mee mocht gaan werken en waar ik voor mocht gaan opstaan, iets wat ik spannend vond. Relaties krijgen een nieuwe betekenis en ik heb daar wat in te doen, dat werd zachtjes doch dwingend duidelijk gemaakt. De opleiding volgde ik om meer begrip te krijgen over wat ik allemaal aan het ervaren was, om mezelf daar beter in te kunnen ondersteunen en ook anderen. Er op gericht dit vanuit een natuurlijke manier te doen. Mijn manier van werken is werken met wat er (bewust of onbewust) aanwezig is of aan de oppervlakte ligt en niet iets te forceren waar je nog niet aan toe bent. 

 

Samen vrij is een thema waar ik al veel langer mee aan het werk ben geweest op diepere lagen voordat ik het nu deels naar buiten toe ben gaan brengen. Wat met de meeste stukken gaat is dat er eerst toewijding is aan eigen persoonlijke processen en ervaringen voordat het met anderen gedeeld kan gaan worden. Voordat mijn tweede boek ‘Samen vrij’ gepubliceerd zal worden, gaat hier eerst de nodige tijd overheen om daar zelf in de diepte aan te werken. 

 

De kundalini energie kreeg ook op intiem vlak een bijzondere betekenis. Seksuele energie ontdekken zonder daadwerkelijk fysiek te zijn. Alles gebaseerd op lust eruit werken. Je lichaam ontdoen van negativiteit. Terug naar pure energie, levensenergie, naar deze energie niet verloren laten gaan, het door je heen laten stromen, vergroten en dagenlang voelbaar laten zijn. De wisselwerking met een ander voelen. De intensiteit daarvan ervaren. Een verbinding ervaren op een diepere laag, van ziel tot ziel, van hart tot hart. 

 

Kundalini energie voelt voor mij als een bijzondere energie die om veel toewijding vraagt, waarmee je kunt oefenen en steeds meer verdieping kunt vinden als je bereid bent daar de tijd voor te nemen. Ego-dood is wat keer op keer naar boven wordt gehaald. Alles wat niet onvoorwaardelijk is, mag door het vuur gaan. Er blijft dan niks over, dat niets wat tegelijkertijd alles is, er blijft liefde over. Het staat voor mij volledig in verbinding met het donker omarmen in jezelf om in je licht te gaan staan. 

 

Ik kan me zo voorstellen dat het voor iemand die dit persoonlijk nog niet zo heeft ervaren dit nog een verhaal is waar je niet veel van begrijpt en dat hoeft ook niet. Het voelt voor nu de bedoeling om wat van mijn ervaringen te delen voor degene die zich erin herkennen, hier meer over willen weten en een nieuwsgierigheid aan te wakkeren om het op een manier te ontdekken die passend voelt. 

 

Heb je vragen hierover dan ontvang ik ze graag en zal ik ze persoonlijk beantwoorden of later in een Podcast aflevering meenemen.

In de Podcast afleveringen Samen vrij en Vrije liefde neem ik je mee in mijn kijk op de veranderingen op het vlak van liefdesrelaties. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring