Mijn Naam is Lotte, ik ben coach, pedagoog en ondernemer. Ik besloot in actie te komen en het leven te leven in plaats van geleefd te worden en zei mijn goed betaalde baan op om Youp Moves te laten groeien tot een succes. Ik wil mensen (opnieuw) laten genieten van het leven. In dit blog neem ik je mee in mijn verhaal hoe ik werkelijkheid heb gemaakt van mijn dromen.  

Waarom kiezen we er soms toch voor om onze dromen te blijven dromen? Je kunt genoeg redenen bedenken waarom het voor jou niet haalbaar is om je dromen te realiseren. Ze zitten verstopt onder valse twijfels, angst en aarzelingen en liggen als het ware begraven onder ‘Ik weet niet wat ik wil’ of ‘Het gaat me toch niet lukken’.

Van droom naar nieuwe droom

Ik had een geweldige baan als jeugd- en gezinswerker en was projectleider van verschillende coachingsprojecten. Ik hield me o.a. bezig met het begeleiden van coaches, stagiaires, jongeren en gezinnen. Waar ik ooit begon als stagiaire, groeide ik als professional in verschillende functies en posities om op die manier zo veel mogelijk kansen te pakken, mezelf te ontwikkelen en uitdagingen aan te gaan. Ik vond het geweldig, kreeg een vast contract en voelde me helemaal op mijn plek.

Ondertussen ontmoette ik Rory, maakte we samen een prachtige reis en hebben we niet veel later onze eigen onderneming op gezet, Youp Moves. Als kind al droomde ik van een eigen coaching bedrijf. Rory was voor mij de toegewezen persoon om dat zetje in mijn rug te geven en de stap te maken.

Na een lange werkdag als projectleider opende ik thuis direct mijn laptop om met Youp Moves aan de slag te gaan of belandde ik in een brainstorm sessie met Rory over onze producten en diensten.
Hoewel mijn baan als projectleider ooit voelde als mijn droombaan, hunkerde ik naar meer tijd en ruimte voor Youp Moves. Alle tijd die ik overhad zette ik in om onze producten en diensten verder uit te werken en mensen te begeleiden en coachen. Maar iets in mij weerhield mij er van om deze ‘grote’ keuze te maken. Weg gaan bij mijn baan zou betekenen dat alle inkomsten moeten komen uit Youp, zou betekenen dat we een onzekere periode in gaan waarin niks uitgestippeld is en betekend meer verantwoordelijkheid en zorgen. Het bekende voelt fijn en wilde ik niet los laten. Mijn baan gaf mij de veiligheid en zekerheid die ik nodig dacht te hebben. Kortom ik had allemaal stemmetjes en vragen in mijn hoofd die mij er van weerhielden om mijn baan op te zeggen terwijl ik mezelf ondertussen een slag in de ronde aan het werken was om alle ballen hoog te houden. Waardoor ik een keuze moest gaan maken.

Ondertussen waren steeds meer mensen enthousiast over Youp Moves, mensen geloofde in onze missie en visie en zagen de liefde die wij er in staken. Ik besefte me opeens dat alles waar je aandacht aan geeft, gaat groeien. Hoe meer tijd en energie ik in ons bedrijf steek hoe meer het gaat groeien. Ik kreeg vertrouwen in Youp Moves. Mijn twijfel werd vervangen voor geloof! Die zelfde dag nog vertelde ik mijn ouders dat ik mijn baan ging opzeggen en de volgende dag zat ik tegenover mijn baas. Zonder plan, zonder controle en met volledig vertrouwen sprak ik uit dat het tijd is om Youp Moves te laten groeien tot een succes.

Reacties van de omgeving

Mijn collega’s, vrienden en familie hadden het allemaal niet zien aankomen dat ik mijn baan op zei. Ze waren verrast en reageerde wisselend. De een vond de stap te spannend en onzeker terwijl de ander het eerder dapper en moedig vond. Om eerlijk te zijn deden de reacties mij vrij weinig. Ik focuste me vooral op de vrijheid die er ontstond, de energie die ik weer kreeg in het leven en de kracht.

Denk jezelf in actie

Je leven blijven leven binnen je comfort-zone voelt veilig en vertrouwd maar kan je er ook van weerhouden om het leven te leven dat jou roept! Ga er op uit, leer voelen en ontdek je dromen en doelen. Waar wacht je nog op!? We kunnen het realiseren van onze dromen zo lastig maken als we zelf willen.

Ons denken is enorm krachtig: als we moeilijk denken is de uitvoering er van vaak net zo moeilijk. Daag daarom jezelf uit om vanaf vandaag wat vaker de ruimte te pakken voor jezelf en je dromen. Geloof in je droom en je zult ervaren dat het stof langzaam van je dromen waait en er ruimte komt voor positiviteit en actie. Toen mijn omgeving in mij ging geloven, leerde ik langzaam maar zeker ook in mijn zelf te geloven waardoor ik de stap heb durven zetten!

Inmiddels wordt ik iedere ochtend wakker in mijn droom. Ik sta op wanneer mijn lichaam dit aangeeft, ik pak ruimte wanneer ik dit nodig heb en werk full gas als ik daar de energie voor heb. Dit is hoe ik altijd al heb willen leven, in mijn eigen tempo.  Met ons bedrijf Youp Moves ondersteunen wij dagelijks mensen in het vinden van hun dromen en het realiseren daarvan. We laten mensen ervaren hoe gemakkelijk het is om in actie te komen door mensen weer energie en positiviteit te laten ervaren. Wij bieden coaching sessies, online cursussen, trainingen en personal training.

Wij hebben een gratis cursus ontwikkeld waarin we mensen meer energie laten ervaren door kleine en simpele aanpassingen. Het toffe is, het werk echt. Wanneer jij energie ervaart en in jezelf geloofd ben je in staat om waar te maken wat jij waar wilt maken en laat je je niet meer tegenhouden.  Wil je graag een stapje verder en ontdekken hoe jij dit kunt intergeren in je leven, dan raad ik je vooral aan om onze nieuwe cursus te volgen!
Are you ready to move?
www.youpmoves.com

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring