Liefde op het eerste gezicht… Dat was toch zeker het geval in het dorpje Pai, hoog in de bergen in het noorden van Thailand.
Deze plek mag je echt niet overslaan tijdens je reis. Vanuit Chiang Mai gingen we met een mini van er naartoe. Slingerend door meer dan 700 bochten 3 uur lang in een busje in de bergen, misselijkheid gegarandeerd! Wij hadden van te voren al een reispilletje genomen om dit te voorkomen.
Het is het ritje zeker waard. Toen we Pai binnen reden voelde ik me er al meteen thuis en vond ik het een geweldige plek. We hadden een bamboe hutje geboekt voor 3 nachten bij Pai Country Hut. Een super leuke plek om te overnachten. We lopen een bamboe brug over en daar zien we de hutjes al staan. Het ziet er zo leuk uit al die hutjes bij elkaar met aan de voorkant een hangmat. Het hutje gaat dicht met een hangslot, er zitten overal kieren en gaten en er kruipen overal beestjes rond. Dit is wel het echte backpacken en ik vind het nog leuk ook, wie had dat gedacht!

DSCN1273.jpg

Er is een straat met leuke winkeltjes en knusse restaurantjes en barretjes. Niet voor niks wordt Pai het Ibiza van Thailand genoemd, overal zien we hippies rondlopen, backpackers op blote voeten en er hang een hele relaxte sfeer. Ik vind het helemaal geweldig. Vlakbij zit de Fluid Swimmingpool. Hier kun je tussen de vele andere backpackers wat eten, drinkenFoto 09-11-16 19 06 24.jpg
en in het zwembad plonsen. ‘ S avonds staat de hele straat vol met streetfood kraampjes en worden er leuke souveniertjes verkocht. Alle avonden waren wij in de Boom Bar of Don’t Cry bar te vinden. Hier hebben we al snel gezellige contacten met andere backpackers en drinken we cocktails.

We genieten van heerlijke ontbijtjes en smoothies en de vriendelijke mensen. Bij een tempel in het dorpje vragen we of we mogen mediteren. De monnik kan geen Engels, maar gaat meteen wat te drinken voor ons pakken en maakt met zijn handen duidelijk dat we kunnen gaan zitten en onze ogen dicht moeten doen. We doen een meditatie en daarna bekijken we de tempel. Voordat we weggaan nemen we nog een olie massage van een uur, voor maar €5,- super! De traditionele Thaise massage hebben we ook gedaan de eerste dag, dat is niet echt aan te raden… pijnlijk!!! Dat was 1x maar nooit meer. We hebben een vliegticket geboekt naar de eilanden, dus helaas kunnen we niet langer blijven in Pai. Het is hier zo leuk dat ik nog wel een week had willen blijven. Dit was zeker een van mijn favoriete plekken van onze reis.

foto-10-11-16-11-21-28  I love Pai! 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring