Vanuit het systeem gebeuren er extreme dingen. Voor de een wel zichtbaar of voelbaar voor de ander niet. Op een sluikse manier worden we bepaalde richtingen op geduwd. Waarom? Om de maatschappij zwakker te maken. Wanneer je zwakker bent zul je makkelijker volgen. Wat als je makkelijker volgt? Dan heeft het systeem meer controle over jou.

 

De uitdaging hier in is niet om het ene uiterste of het andere uiterste te kiezen of jezelf binnen een bepaald hokje te plaatsen. Meer dan ooit is nodig dat je bij jezelf blijft. Dat je zelf blijft nadenken. Dat je zelf blijft voelen. Dat je zelf keuzes blijft maken. Waar je hoort dat het allerbeste wat je kunt doen is je aansluiten bij een religie (leven volgens een boekje), want daar zit de waarheid hoor je van de tegenpartij dat je je het beste kunt aansluiten bij een spirituele community (je afzonderen van de realiteit), want als we doen dat het er niet is bestaat het niet. In mijn ogen beide niet oké. 

 

Ik vroeg mijn higher being wat het belangrijkste was om vandaag te delen. Het woord polariteit kwam als eerste op, terwijl ik eigenlijk met heel andere thema’s bezig ben. En ik begrijp wel waarom. Als we niet eerst met elkaar kijken naar wat er op dit niveau gebeurt is het ook veel lastiger om het diepere innerlijk werk aan te gaan. Hoe kun je verbinding maken met je ware ik als je je aansluit bij het een of het ander? En daarmee het andere buitensluit? 

 

Als je leeft volgens een bepaalde religie dan heb je je aan bepaalde regels te houden, of je dat nou voelt of niet. Als je leeft volgens een spirituele levenswijze dan zijn daar onderliggend regels aanwezig wat je wel of niet als spiritueel persoon zou mogen doen. Wij zijn allemaal ontstaan vanuit de bron (hoe je die ook noemen wilt) en wij zijn allemaal spirituele wezens. We zijn het allebei. Goddelijk en spiritueel. Niks meer en niks minder. 

 

De balans vinden is the key. Wanneer jij ZELF mag voelen wat voor jou klopt, dit mag ontdekken en ervaren op jouw manier. Wat voor de ene persoon werkt hoeft voor de ander niet zo te zijn. Het zou er zoveel liefdevoller aan toegaan als we de ander niet willen overtuigen van een bepaalde leefstijl of dat er over en weer oordelen zijn. Dat jij gewoon jij mag zijn en de ander gewoon de ander mag zijn. 

 

Iedereen ontwikkelt op zijn of haar eigen tempo. Dit natuurlijke proces hoeven we niet te verstoren. Als jij jouw waarheid leeft kan een ander daar zelf toenadering toe zoeken op het juiste moment. Iedereen is zelf verantwoordelijk om een verandering te maken. Jouw eigen wil bepaald hoe je omgaat met jouw lot. Jij kiest over jouw eigen ontwikkelingen en nooit over die van de ander. Daarbij heb je natuurlijk altijd de keuze om je tijd door te brengen met personen die aligned zijn met wat bij jou past en wat meer afstand te houden van wat niet past. 

 

Nog een kanttekening dat ik dus niet voor of tegen religie of spiritualiteit ben. Waar het vooral om gaat is dat jij jezelf mag zijn. Dat je niet iets hoeft te volgen wat voor een ander kloppend voelt. Het samenkomen in eenheid zal alleen mogelijk zijn als we durven loslaten dat het een beter is dan het ander. Als we mogen ontdekken wat die middenweg is. Als jij je stevig in je eigen kern voelt en doet wat voor jou klopt. Polariteiten zijn er om tegenovergestelden te kunnen voelen en vanuit daar de balans te vinden. 

Het is niet de bedoeling om alleen maar in het donker te zijn of alleen maar in het licht.

Het is niet de bedoeling om alleen maar vrouwelijke energie te hebben of alleen maar mannelijke energie.

Het is niet de bedoeling om alleen maar actief te zijn of alleen maar te rusten.
Het is niet de bedoeling om alleen maar sterk te zijn of alleen maar kwetsbaarheid te tonen.

Het uiteindelijke hogere doel wat er hier met elkaar te doen hebben is een eenheid vormen. Mannelijke en vrouwelijke energie samen laten werken. Het een niet het ander laten uitsluiten. Samenzijn in onvoorwaardelijke liefde. Samenwerken met de polariteiten die er zijn. Niet van elkaar af bewegen maar juist naar elkaar toe. 

In onvoorwaardelijke liefde mag jij er zijn precies zoals je bent. Jouw verlangens, jouw waarheid, jouw zijn. Daar in zijn we soms samen, soms alleen. Daar is avontuur en ook comfort. Daar is vrijheid, maar ook verplichtingen. Soms hebben we controle, soms volledige overgave. Daar in zorg je voor jezelf en ook voor de ander. Daar in wisselen serieusheid en speelsheid elkaar af. Daar in ben je dicht bij jezelf en ook verbonden met de ander. 
Polariteit

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring