De afgelopen maanden was er een transformatie in mij gaande. Ik werd veel stilgezet en ervaarde innerlijke strijd tussen ziel en ego. Mijn ziel weet precies wat er nodig is om verder te gaan en wat mn hartsverlangens zijn. Mijn ego gaat dan in opstand, want er gaat iets veranderen, er gaat dan iets losgelaten worden en dat heeft het ego liever niet. Ik ken inmiddels hoe dat gaat. Door niet te luisteren naar die tegenhoudende stem en ruimte te maken om afscheid te nemen van oude delen van mezelf beweeg ik daar doorheen. Het ego mag er namelijk net zo goed zijn als het hart. Het is er allebei. Het is allebei onderdeel van mij, maar ik blijf wel de keuze houden in wat leidend is in mijn dagelijks leven. 

Het verlangen om bepaalde doorbrekingen te maken was sterk genoeg in mij aanwezig om dit ook daadwerkelijk te doen en niet zomaar op te geven. Dat betekende dat er veel leegte was, een middelpunt waar de nieuwe richting nog niet helemaal duidelijk was. Ik had geduld nodig om inzichten te krijgen, vertrouwen op wat ik van binnen voelde, al zachtjes aan los gaan maken zodat er plek kwam om die nieuwe ideeën binnen te laten. Het voelde als een complete wedergeboorte om op die nieuwe plek te gaan staan en die te verstevigen.

Ik ben rock bottom gegaan. Financieel. Met veel vertrouwen ging ik all in om mijn droom waar te maken. Ik gaf er al mijn spaargeld aan uit. Met het risico een diepte aan te kijken die ontzettend eng zou kunnen zijn. En die angst kwam er. Het gebeurde. Ik heb er honderd keer op ingevoeld of dat is wat ik te doen had en hoe het verloop zou zijn. Het antwoord was steeds dat ik het te doen had en dat welk verloop er ook zou zijn dat mij iets goeds zou brengen. Nou ik kan je vertellen dat ik dat goede af en toe helemaal niet kon zien, het werd donker, ik zag een afgrond, ik zakte er voel m’n gevoel steeds dieper in. Het was eng. 

Ondanks alles voelde ik nog steeds vertrouwen in m’n hart. Maar what the fuck had ik aan dat vertrouwen als de realiteit nu dit was?! Het vertrouwen gaf me motivatie en kracht om door te gaan. Om niet op te geven. Om de angsten te voelen, te spartelen, te verdwalen, het omarmen niks vast te kunnen grijpen. Het bracht een kracht in me naar boven om dit zelf te doorvoelen en te overwinnen. Het werd niet alleen een kwestie van mindset maar ook innerlijk werk op een vastzittend stuk doen (met hulp). Het ging tot aan het randje. Wat het mij bracht is dat alles werd uitgezuiverd. Doodeng, want hoe kon ik nou nog meer gaan loslaten op zo’n moment in plaats van vast gaan houden wat er nog wel was? Nou precies dat was wat nodig was.

Ik mocht het vertrouwen op mijn intuïtie versterken door dit te doen. Door te kijken naar al het moois wat ik hiermee op een gevoelslaag in werking zette. Door echt te gaan geloven in mezelf en het onbekende wat echt wel precies op het goede moment antwoorden zou brengen. Er kwamen antwoorden maar naar mijn idee niet snel genoeg. Hoe harder ik wilde, hoe langer het duurde. Had ik een kleine doorgang gevonden, werd ik weer achteruit gezet. Iets goeds vormen heeft tijd nodig, het niet overhaasten, het meerdere keren opnieuw doorvoelen. Ik had de energie in mezelf te verankeren voordat dit naar buiten toe zou gaan doorwerken. Dit is werken vanuit je hart, zo werd me toegefluisterd. I signed up for this. 

Materialisme is niet waar ik me aan vast hoef te houden. Ik ontvang wat nodig is. Ik word er gelukkig van als ik mijn hartsverlangens kan volgen. Ik durf ergens volledig voor te gaan en vertrouw er op dat als ik luister wat echt is afgestemd met mijn ziel me het allerbeste brengt, op welke manier dan ook. Ik durf los te laten voor korte of langere periodes om te kunnen bereiken wat ik diep van binnen wil. 

Wie een droom waar wil maken komt voor consequenties en risico’s te staan. Kleine en grote. Alleen degene die bereid is die te nemen zal een mogelijkheid tot succes hebben. Sommigen zullen het zien als impulsieve keuzes, wat ik kan begrijpen, maar daaronder zit het volgen van mijn eigen innerlijke kompas. Die geeft niet altijd de makkelijkste weg, wel de weg die mij het meeste brengt. Overigens is mijn aanpak niet voor iedereen aan te raden (voor de meesten niet zelfs). Op Instagram kun je in mijn laatste post lezen over welke manier van keuzes maken het beste bij jou past. 

 

Wat er kort gezegd zich heeft afgespeeld: 

 • Ik ervaarde een financieel dieptepunt 
 • Ik ging op een laagje dieper kiezen voor zielsliefde 
 • Ik zuiverde mijn klanten en aanbod uit 
 • Ik ging loslaten wat niet bij mijn nieuwe keuzes past

Wat het mij bracht: 

 • Meer vertrouwen en geduld
 • Versteviging van mijn innerlijke kracht 
 • Plezier en succes
 • Diepere verbinding met mezelf en anderen 

De Podcast aflevering Laat de uitkomst los sluit hier mooi op aan. Hier deel ik over hoe ik aan mijn eigen blokkades werkte om mijn eigen potentieel te bevrijden. 

Heeft deze blog of podcast je iets gebracht dan vind ik dat leuk om van je te horen. Het delen van mijn gratis content wordt ook zeker gewaardeerd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Reactie

 1. F. Rijntalder

  Trots op je.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring