The world is yours, take a chance. you only live NOW!

De afgelopen maanden was het stil op mijn blog. Inmiddels al een jaar niet op reis geweest waardoor het schrijven voor mijn blog ook steeds meer een andere kant op gaat. Ik denk dat het niet alleen goed is om reisverhalen te delen, maar ook gedachtes over het leven, om ervaringen met elkaar te delen en bewustwording te creëren. Terug naar waar mijn laatste blog stopte, wow dat is lang geleden, eind november 2019 en wat is er een hoop veranderd in die tijd. Ik had gehoopt in de tussen tijd te kunnen schrijven over een reisje naar Amerika of een van de omliggende eilanden, maar helaas, het virus gooide roet in alle plannen voor iedereen.

In tijden van de corona gekte mijn baan verliezen was het volgende wat mij te wachten stond. Ik zal er verder geen woorden aan vuil maken, maar hoe dat was gegaan is niet helemaal netjes. Gelukkig kon ik al snel de bright side of life weer inzien en heeft dit zo moeten zijn, het heeft mij uiteindelijk weer een hoop goede inzichten gegeven en een zetje in mijn rug om diep naar binnen te keren naar wat ik nou echt wilde. Achteraf kan ik zeggen dat ik blij ben dat ik mijn baan verloren ben en dat ik daardoor weer een heel andere kant op ben gegaan, een kant die ik anders misschien nooit gedurfd had.

Voordat ik zover was raakte ik eerst lichtelijk in paniek. Geen baan meer en nu? Als een malle solliciteren. Dat bleek een onmogelijke taak. De een na de ander raakte zijn baan kwijt en en waren geen werkplekken meer beschikbaar. Gelukkig was de overheid er die zorgt voor een vergoeding voor iedereen die in deze crisis periode zijn baan is kwijtgeraakt. Dat nam de zorgen weg en het gaf mij de ruimte om te kijken wat ik nu ging doen. Het duurde niet lang of de juiste mensen kwamen op mijn pad. Ik ontmoette de juiste personen waardoor ik een nieuwe kant op ging. Nog meer doorbreking van patronen, nog meer vrijheid vinden in het dagelijkse leven en actie ondernemen.

Nu een paar maanden later kan ik namelijk zeggen dat Travel Inside Healing, wat voorheen meer een bijzaak was, nu mijn main focus heeft gekregen. Ik verkoop edelstenen en mineralen, werk met essentiële oliën en ik geef reiki behandelingen. En guess what? Dit maakt mij zo happy en het voelt nooit alsof ik moet werken. Ik heb alle vrijheid die ik wil, ik heb de controle over hoe mijn dagen eruit zien en ik help anderen om zich ook te verdiepen in een natuurlijke leefwijze. Ik kan werken vanuit mijn hart, puur en eerlijk. Ik kan mijn creativiteit volgen en weer met nieuwe projecten aan de slag.

Het is gek om te zien hoe de wereld lijkt stil te staan, er allerlei vreemde regels ontstaan en alsof je je eigen samenleving niet meer herkent. Iedereen wordt bang gemaakt en nieuwe regels en wetten die controle willen uitoefenen over iedereen. Ik denk dat dit iets goeds is wat er gebeurd, mensen gaan stil staan, nadenken, onderzoeken. Ik gun het iedereen om deze periode als positief te kunnen zien. Letterlijk stilstaan in het leven helpt je om helderheid te krijgen. Ga jij het accepteren dat het nieuwe normaal is dat je elkaar niet meer mag knuffelen, maskers moet dragen, een vaccin laat inspuiten waar nog veel te weinig onderzoek naar is gedaan en dat de overheid meer en meer controle over jou krijgt? Een leven in angst, bang zijn voor aanraking, ouderen die eenzaam sterven… Ik niet, ik ga hier niet in mee. Check de feiten, volg niet blind de rest en vind jouw eigen waarheid.

Mijn pad van verlichting is een paar jaar geleden al begonnen en nu na veel geduld begint het vorm te krijgen, begin ik te begrijpen waarom dit allemaal nodig was. Nu snap ik waarom ik vroeger een rustig, verlegen meisje was maar er in de loop van de tijd steeds rebelser gedrag naar boven kwam. Tegen de richting in gaan. Alles wat iedereen doet is niet interessant, ik wil geen niet leven in cirkels van routines. Acceptatie dat ik anders ben en het zelfs leuk gaan vinden. Volledig los komen van mijn vaste patronen en leefomgeving hoorde bij die verandering. Zonder dat te doen zou ik nooit bij mijn eigen ik zijn gekomen. Er zit nog zoveel informatie in mij wat naar buiten mag komen, in mijn hoofd is het vaak een chaos en het kan maanden duren voor er een klein stukje op papier komt, de juiste woorden vinden om het te beschrijven is soms een moeilijke opgave. Toch is dat nodig, zodat ik anderen kan inspireren en te laten zien hoe het anders kan.

Het leven wat ik nu heb is soms spannend en onzeker maar daar tegenover staat mijn vrijheid en geluk. Een uitgestippeld leven is niets voor mij. Zekerheid heb je nooit in het leven. Ik heb wel dromen en doelen waar ik aan werk, pakt het anders uit dan is dat ook oke. Geen verwachtingen, overgave en mijn intuïtie kunnen volgen. Vertrouwen op het universum. Een keuze die ik nu maak past misschien volgende maand niet meer en wordt weer aangepast. De mening die je vandaag hebt mag morgen weer anders zijn. Je hoeft niet zo streng te zijn voor jezelf, leef in het nu en stel je keuzes of doelen bij aan hoe de situatie is.

Hoe verhoog je jouw frequentie en wat doet dit met je. Welke emoties brengen je in een lagere energie en welke in een hogere. Welke invloed heb jij zelf op hoe je je voelt. Negatieve emoties breng jij zelf in stand, je bent niet je negatieve emoties, hoe langer je vasthoudt aan die vervelende emoties hoe slechter je je zal voelen. Voeding is een van de belangrijkste factoren op hoe je je voelt. Minimaal 2 keer per week tot het liefst volledig vegetarisch of veganistisch eten zal een verschil maken op hoe je je voelt. Suiker, alcohol en cafeïne ook beperken tot minimale inname. Dagelijks 30 minuten bewegen en als het kan is buiten het beste. Door in de natuur te zijn verbind je je met de aarde en daardoor ook met jezelf. Mediteer om meer controle te krijgen over jouw mind en minder stress te ervaren. Alle bronnen waardoor je nieuws binnen krijgt zoals tv, radio, tijdschriften en social media zijn een grote veroorzaker van angst en stress. Ben je bewust van wat je doet en of je het daadwerkelijk nodig hebt.

 

You choose your emotions, take the control of your mind.

The vibes of the mountains give me strength
Climbing the mountains give me power
The views on top of the mountain give me serenity
The sounds of the birds give me a feeling of freedom
Swimming in the sea give me a feeling of unity
Walking barefoot on the beach give me joy
Sunrises give me trust in the new day
Sunsets let me see every day can end beautiful
The stars connecting me with the universe
The wind give me clarity
Nature 💚

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring