De vraag die je jezelf stelt als je een plan gaat maken om op reis te gaan. Ik denk dat het per persoon verschilt wat bij je past. Voor mij was het meteen duidelijk dat ik mijn reis naar Thailand niet alleen wilde maken. Mijn vriendin Charissa wil graag mee en al snel was Thailand het gespreksonderwerp van de dag bij ons. Het samen reizen is voor ons perfect gegaan. Wij hebben een super tijd gehad samen en ik had dit met niemand anders willen en kunnen delen op dat moment. Hoe weet je nou of je het beste alleen of met iemand kunt reizen? En met wie ga je die reis dan doen? Hieronder wat tips om tot een besluit te komen.

Verwachtingen
Belangrijk is om van te voren met elkaar te bespreken wat de verwachtingen zijn. Vertel elkaar hoe je de reis voor je ziet. Wat wil je doen of niet doen? Welke activiteiten vind je leuk? Hoe is je budget? Allemaal belangrijke dingen om het vooraf met elkaar over te hebben. Als je niet met elkaar op één lijn zit wordt het lastig om samen een lange reis te gaan maken en zullen er snel irritaties ontstaan. Wij waren er al snel over uit dat we precies hetzelfde wilden en dezelfde verwachtingen hadden. De ticket was dan ook al snel geboekt!

Vrijheid
Ondanks dat je samen op reis gaat is het belangrijk om elkaar ook de ruimte te geven. Ga allebei een keer wat alleen doen en zorg voor even een momentje voor jezelf. Om ineens 24/7 met je vriendin samen te zijn in plaats van alleen te wonen is nogal een omslag. Geef aan als je iets niet leuk vind, toon je emoties en ben eerlijk naar elkaar. Wij hoefden geen moment er aan te wennen dat we samen waren en waren blij met het gezelschap van elkaar. We hebben samen gelachen, gehuild, gepraat, tijd in stilte doorgebracht en het was allemaal goed.

Contacten
Als je niet alleen reist heb je minder snel contact met andere backpackers of de lokale bevolking. Wil je graag sociaal zijn met anderen dan zul je hier zelf voor open moeten staan en er op af moeten gaan. Contact met andere backpackers levert vaak gezellige momenten op en zorgt ervoor dat je niet alleen maar op elkaar gericht bent. Wij merkten dat het per plek anders was of we contacten hadden met anderen. Op sommigen plekken ging het heel makkelijk en hadden we binnen no time nieuwe vrienden en op een paar plaatsen was er niet tot nauwelijks aanspraak. Wij hebben aan onze reis zeker een paar nieuwe (Facebook) vrienden overgehouden, hoe leuk is dat ;).

 

Foto 08-11-16 05 46 39.jpg

Budget
Een belangrijk onderdeel van de reis is toch zeker wel het budget. Spreek met elkaar af wat je ongeveer per dag wilt uitgeven. Zorg dat je een beetje een beeld hebt over het totaalplaatje van wat je wilt uitgeven. Wil je in luxe hotels slapen of is een bungalow ook goed? Hebben we geld over voor dure excursies en hoeveel wil je uitgeven aan eten en drinken? Wij hebben met een middelmatig budget gereisd. We hebben wat duurdere hotels afgewisseld met bungalows en hutjes. We hebben nergens op bespaard en hebben alles gedaan wat we wilden.

Conclusie
Voor mij is het samen reizen super goed bevallen. Het is zo fijn om de mooie maar ook minder leuke momenten met elkaar te kunnen delen. Je hebt elkaar, staat er niet alleen voor en het maakt de vriendschap zoveel sterker. Wij zijn er achter gekomen dat we nog veel meer op elkaar lijken dan we dachten en hebben een geweldige tijd gehad. Nu wil ik aan het eind van dit jaar graag 3 maanden op reis door Azië. Nu twijfel ik of ik dit alleen zou willen en kunnen doen. Misschien toch maar op zoek naar een travel buddy, veel gezelliger…

DSCN1452.jpg

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring