Toeval daar geloof ik al heel lang niet meer in. Iedereen komt op jouw pad met een reden. Sommige verschijnen op jouw pad voor eventjes, anderen voor altijd. Om een les te leren, om te groeien of een verbinding aan te gaan.
Zo ook met mijn soulsister Ymke. Nog niet lang geleden kon ik haar eerder mijn rivaal noemen, verre van zoiets moois als een soulsister, maar doordat wij in volledige openheid met elkaar konden praten ontstond er iets moois. Dit willen wij graag met jullie delen zodat je kunt zien wat kwetsbaarheid en openstellen al niet teweeg kan brengen.

We gaan even terug naar de tijd dat mijn relatie net over ging inmiddels bijna een jaar geleden. Ik was verdrietig en het laatste wat ik wilde zien was hem met iemand anders. Het eiland is klein, dus dat gebeurde natuurlijk toch. En om precies te zijn was dat voornamelijk Ymke waar hij bij in de buurt te vinden was. Ze kan goed dansen, ziet er mooi uit, dus ja ik was eigenlijk wel jaloers op haar. Waarom was zij wel goed genoeg en ik niet? Eerlijk gezegd kon ik haar niet uitstaan, omdat zij de aandacht kreeg van hem die ik wilde. Mijn ego zat behoorlijk in de weg en ik heb geen goede vibes naar haar uitgestraald.

Een poosje later stuurt Ymke mij een bericht via mijn bedrijfspagina dat ze wilt langskomen, zij weet niet dat ik de persoon ben achter Travel Inside Healing. Ze vraagt naar mijn naam en op dat moment besluit ik haar te zeggen wie ik ben en dat het mij spijt als ze vanuit mij een negatieve energie heeft gevoeld en dat het niks persoonlijks naar haar is geweest.

Een paar dagen later zien we elkaar en vertellen we in alle openheid over onze ervaringen. De gevoelens die ik had waren niet persoonlijk op haar gericht, zij wist grappig genoeg niet eens van mijn bestaan af. Het was niet eerlijk van mij dat ik die gevoelens naar haar toe had, ik keek niet naar haar als persoon, maar vanuit mijn ego kon ik niks goeds over haar denken en voelde ik jaloersheid. Gelukkig heeft zij daar niks van gemerkt. Door met haar te kunnen delen hoe ik mij voelde ontstond er meteen een wederzijds begrip en was er direct een mooie connectie.

Vanaf het eerste moment raken we eigenlijk niet meer uitgepraat en we merken dat we veel met elkaar gemeen hebben. Door haar mooie energie durfde ik eerlijk te zeggen hoe ik over haar heb gedacht en hoe ik me voelde. Het voelde bevrijdend om dit uit te kunnen spreken. Of zij dan wel of niet interesse in mijn ex zou hebben was dan ook ineens niet meer belangrijk. Ik leerde haar als individueel persoon kennen.

Het begin van een vriendschap, wie had dat ooit gedacht. Een zielsconnectie. Iemand met wie ik letterlijk alles kan delen. Onze gespreksonderwerpen variëren van spiritualiteit, leven met de maan en twinsouls tot uitgaan, liefde en seks. Niks is te gek. En dat niet alleen, ook is Ymke aan de slag gegaan met een nieuw project wat binnenkort ook verkrijgbaar zal zijn bij Travel Inside Healing, hoe leuk is dat.

Het is even een drempel over om jezelf kwetsbaar op te stellen, maar neem aan ons een voorbeeld en kijk wat er uit kan voortkomen. Na mijn ego aan de kant te hebben gezet, haat gevoelens te onderzoeken en het gesprek te zijn aangegaan is het enige wat overbleef pure liefde. Het begin van vriendschap, een samenwerking en binnenkort ook bijna-buren. Ik kan niet wachten tot je weer terug bent in Bonaire Ymke, maar ook op afstand: much love, bedankt voor wie je bent dushi!

Je kwetsbaarheid tonen is geen zwakheid, nooit. Jezelf kwetsbaar opstellen is het begin van een verbinding met de ander. Je ware aard tonen, een eerlijk verhaal vertellen en je emoties delen dat is pas echt krachtig. De personen die hierover oordelen zullen het niet begrijpen en zijn nog in angst om hun ware zelf te laten zien. Laten wij het voorbeeld zijn van hoe het ook kan. Je openstellen naar een ander zorgt voor versterking van de relatie. Dit betekend niet dat dit altijd leuk is. Het is niet altijd fijn om de waarheid te horen, maar door er samen over te praten ontstaat er een waardevolle connectie.

Het is niet altijd makkelijk om te doen, ook op dit moment krijg ik nog gedachtes door of ik dit stukje wel wil laten zien van mezelf want ja het is nou eenmaal niet zo mooi dat ik jaloers was en zo slecht over haar dacht. Toch is het belangrijk om dit te delen. Net als het schrijven over bijvoorbeeld mijn depressie of mijn abortus. Na dit openbaar te kunnen bespreken heb ik een community opgestart waar nu meer dan 200 vrouwen in zitten en de groep groeit nog elke dag. Dat geeft mij de power om hier vooral mee door te gaan en anderen ook te stimuleren om zich open te stellen.

Heb jij ook een inspirerend verhaal wat je wilt delen dan kun je contact met mij opnemen om een gast blog te schrijven op de website. Elk verhaal is belangrijk, laten we elkaar inspireren, helpen en samen groeien naar nog meer verbinding!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring