Verbindingen zijn spiegels voor jezelf. 

Iedereen om jou heen is als een leraar. Familie, vriendinnen, vrienden, collega’s, je partner. In de ene connectie word je meer getriggerd dan in de andere. Zo zijn er al voordat je hier op aarde kwam zielscontracten gesloten met wie er op jouw pad komen en welk thema ze in jou mogen aanraken. De ene persoon blijft kort in jouw leven, de andere lang of zelfs voor altijd. 

Als je een verbinding uit de weg wilt gaan, als je confrontatie voelt opkomen en je weg wilt uit de situatie, dan ren je in principe weg voor het gedeelte wat wordt geraakt in jezelf. Je gaat niet alleen uit verbinding met de ander, maar vooral uit verbinding met jezelf. Het kan zijn dat je er later op terug komt en de verbinding weer herstelt. Het kan ook eindigen, alleen de trigger zal vroeg of laat terugkomen bij een ander persoon. Het is namelijk een wond in jou die vraagt om heling. 

Jij hebt de keuze wanneer je het wilt aankijken, wanneer je het gesprek wilt aangaan, wanneer je je ervoor wilt openen. Er is altijd een vrije wil. Hoe meer jij je eigen kindstukken kunt aankijken, hoe groter je zelfliefde zal worden. Je heelt niet alleen je eigen stukken, je kunt daardoor ook een inspiratiebron voor anderen worden. 

 

Volledig jezelf zijn is alleen mogelijk als je je durft open te stellen. Als je de waarheid onder ogen durft te komen. Als je je kwetsbaar durft op te stellen. Jezelf erkennen zoals je bent is liefde voor jezelf hebben. Wanneer je dit in verbinding met iemand ander kunt doen zal dat de band versterken. Zodra je liefde voor jezelf gaat voelen kun je ook liefde voor een ander gaan voelen. Op een heel ander level dan elkaar nodig hebben om een leegte op te vullen. Verbinden vanuit liefde en daarbij je eigenwaarde bewaken. Samen groeien en door ontwikkelen. 

Je eigen schaduwstukken naar boven laten komen vraagt om moed. Het zal pijn doen, het zal intens zijn, er zullen tranen bij komen kijken, je zult schreeuwen. Maar ook zul je steeds meer verlichting voelen, zelfliefde, zelfvertrouwen, zelfacceptatie en op den duur steeds meer de puurste versie van jezelf kunnen uitdragen. De confrontaties die er plaatsvinden mag je zien als iets positiefs wat je groei brengt. 

 

Eerlijk gezegd ben ik confrontaties veel uit de weg gegaan. Tot dat ik ging merken dat ik daardoor bleef stilstaan. Dezelfde situaties bleven zich herhalen en ik ging toch maar eens naar mezelf kijken. Ik ging me meer openen voor de inzichten die een ander mij te vertellen had. Ik ging inzien dat confrontatie vermijdend gedrag mij niet hielp. Om dit te veranderen had ik veiligheid en liefde nodig. Veiligheid in mezelf en zelfliefde. Mijn eigen basis versterken. Vertrouwen opbouwen in dat mijn omgeving mij spiegelt om mij te helpen en niet om mij bewust pijn te doen. 

Hoe meer ik daar mee bezig ben, hoe meer ik ook onderscheid kan maken in iets wat voor mij bedoeld is waar ik wat mee mag doen en hoe het voelt als een ander zijn eigen wonden op mij projecteert en ik dit weer mag terug geven aan de ander. Mijn eigen triggers herkennen, mijn eigen wonden laten aanraken, erkennen waar ik iets in te leren heb. Zien wanneer iemand zijn eigen pijn niet kan of wilt dragen, waardoor ik een grens kan stellen en de verantwoordelijkheid teruggeef aan de ander.

Mijn goede vriendin Lotte kan mij goed spiegelen. Dan zegt ze bijvoorbeeld ‘je reageert nu vanuit je puber leeftijd, hoe zou de volwassen versie van jezelf hier op reageren?’ Natuurlijk is het niet heel leuk als zij zegt dat ik me als een puber gedraag, maar het geeft wel een direct inzicht waar ik iets mee kan in plaats van dat ze mij stimuleert om in puberaal gedrag te blijven hangen. Daardoor kan ik zo dankbaar zijn voor zulke verbindingen, het brengt mij hele mooie dingen. 

Ik als Projector (Human Design) zijnde kan een ander inzichten geven, heb snel een overzicht in wat er speelt en kan dat terugkoppelen naar de ander. Als ik de opening of uitnodiging van de ander voel deel ik dit graag. Dit is essentieel, verbruik energie liever niet als het niet echt gehoord of gezien wordt en er geen acties aan worden gekoppeld. Andersom is het ook fijn als iemand dit bij mij kan doen zodat ik zelf ook verder kan ontwikkelen. Inzichten delen of ontvangen kan best spannend zijn, doe dit eerst met iemand waar je je comfortabel genoeg bij voelt om te ervaren hoe dit is, bouw dit vertrouwen op. 

 

Er zijn allemaal manieren om het naar jezelf kijken uit de weg te gaan: 
* Een ander willen redden en je daar in storten.
* Please gedrag vertonen zodat er geen confrontaties ontstaan.
* Geen grenzen stellen, het je laten overkomen.
* In de slachtofferrol gaan en alles behalve jezelf de schuld geven.
* Alcohol, drugs, gamen, seks, werk etc. gebruiken als verdoving of afleiding. 

Zo zijn er nog meer voorbeelden in welke vluchtpatronen je kunt gaan als je niet de verantwoordelijkheid wilt nemen. Bereid zijn om naar jezelf te kijken is een opgave. Er van weg lopen is makkelijk. De vraag is of je een makkelijk leven wilt en niet al te veel groei maakt of dat je de uitdaging van een moeilijker pad wilt aangaan waarbij je een steeds krachtiger persoon wordt? 

 

Om echte verbinding te maken met een ander is het nodig om te willen vertrouwen, om kwetsbaar te willen zijn, om processen en pijnen aan te willen gaan, trauma’s en persoonlijke leugens te willen helen, je valse ego los te willen laten, volledig jezelf te willen zijn, echt aanwezig willen zijn en willen delen. Om echt te verbinden is het nodig om te willen. 

Dit proces vraagt om moed en kracht. Het zal niet makkelijk zijn, maar het is het waard. Om een echte verbinding aan te gaan is het nodig om verantwoordelijkheid te nemen, om te communiceren, om tijd alleen door te brengen, om de waarheid te vertellen, afspraken te maken en je daar aan te houden, grenzen te stellen, geen onredelijke verwachtingen hebben (jouw geluk is altijd je eigen verantwoordelijkheid) en niet te vergeten is het ook nodig om plezier te hebben op jouw weg met alle ups en downs die erbij komen kijken. 

Niet veel personen zijn klaar om zich in te zetten om dit aan te gaan, maar de personen die het wel doen maken de weg vrij om hun als inspiratie te zien en van hun te kunnen leren. Als jij dit aangaat, deel dan vooral jouw ervaringen met anderen, praat erover, schrijf erover, met elkaar kunnen we helen. Het is een kwestie van het willen aangaan. Vervolgens open je om de juiste personen op je pad te laten komen om in veiligheid en met liefde elkaar te kunnen spiegelen. Zet je intenties, maak voor jezelf helder wat je wilt aantrekken en geloof er in dat dit tot je zal komen. Jij verdient het pad van heling, jij verdient liefde, jij verdient innerlijke eenheid. 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring