In de zomer van 2015 (a long time ago…) kwam het onderwerp backpacken op tafel. Charissa en ik wilden dat allebei graag doen. Na die dag hadden we het er steeds vaker over en we besloten het gewoon te gaan doen! Aan het eind van het jaar boekten we alvast een vliegticket voor oktober 2016 naar Thailand. Het was nu nog een stuk goedkoper, voor €500 hadden we een retourticket geboekt. Nu kon de voorpret beginnen. We begonnen internet af te speuren voor mooie plekken en leuke bezienswaardigheden en we stippelden een route uit door Thailand.

www.tipsthailand.nl
Hier vind je reisroutes, informatie over elke bestemming en super fijne tips. Een aanrader is ook om het E-book Tips Thailand te kopen. Ideaal dat je deze tijdens het reizen gewoon kunt openen op je telefoon. Op Facebook hebben ze ook een reisgroep waar je vragen aan je medereizigers kunt stellen en mooie ervaringen kunt delen.

www.backpackeninazie.nl Alles wat je moet weten voordat je op reis gaat kun je hier vinden. Er is volop inspiratie te vinden en er staan leuke verhalen op hun blog.

Deze websites hebben wij regelmatig bezocht om ons voor te bereiden op de reis. Alle leuke plaatsen, slaapplekken en bezienswaardigheden hebben we in een boekje geschreven zodat we die konden meenemen. Ik ben altijd heel gestructureerd en plan alles van te voren. Nu zou dat even anders gaan. Is dat wel wat voor mij? Kan ik dat wel op reis gaan zonder iets te plannen?  Dat is voor mij een uitdaging. We boekten alleen voor de eerste nachten in Bangkok een hotel en de nachttrein naar Chiang Mai. Voor de rest stond er helemaal niks vast en konden we met de dag leven.

Het inpakken is ook wel een dingetje, normaal neem ik voor een weekendje weg al een tas vol spullen mee, nu moet ik voor een maand lang net zo’n grote tas inpakken. Vele selecties later en een hele hoop kleding wat toch weer terug de kast in gaat is het gelukt. Bijna een jaar later gaat ons avontuur dan beginnen. Met een backpack van allebei 7,5 kg en nog een gewone rugzak gaan we op weg naar Schiphol. Here we goooo!

14639748_10208645318585341_6466065592888866783_n

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring