River Kwai Bridge – Kanchanaburi

4 weken hadden wij de tijd om door Thailand te reizen. Thuis hadden we al een globale planning gemaakt hoe we wilden gaan reizen. Dat is nog wel wat aangepast op het moment dat we er waren. We waren nu veel tijd kwijt aan het reizen en hadden op elke plek kort de tijd. Dit zou ik een volgende keer wel anders doen. Het reizen is heel vermoeiend en daar moet je ook steeds van bijkomen. Wij wilden eigenlijk teveel zien in korte tijd. Dit is hoe onze route uiteindelijk is gegaan:

Bangkok
Van Amsterdam vliegen we naar Dubai en van Dubai naar Bangkok. Daar aangekomen nemen we een taxi naar ons hotel die we van te voren thuis al geboekt hebben. Een lange reisdag.

Kanchanaburi
Vanaf het busstation in Bangkok nemen we een minivan (busje) naar Kanchanaburi. Dit ritje duurt ongeveer 3 uur. Wel even wennen zo’n ritje tussen de locals over de hobbelige wegen.

Chiang Mai
Voordat we naar Chiang Mai kunnen gaan nemen we eerst de minivan terug naar Bangkok. Vanuit Bangkok gaan we met de nachttrein naar Chiang Mai. Een treinreis van 13 uur. Je kunt in de trein eten en hebt je eigen slaapplek. Dit hadden wij van te voren thuis al geboekt om zeker te zijn van een plekje.

DSCN1327.jpg

Pai
Vanuit Chiang Mai gaan we met een minivan naar Pai. Een misselijkmakend ritje van 3 uur met meer dan 700 bochten door de bergen, maar het is het zéker waard! In de apotheek in Thailand kan je goede pilletjes kopen voor reisziekte.

Koh Samui
We hebben 2 weken in het noorden gereisd en gaan nu naar het zuiden. In Pai nemen we de minivan terug naar Chiang Mai. Daar hebben we nog een overnachting en de volgende ochtend vliegen we naar Surat Thani. Daar nemen we een taxi naar de pier en met de boot gaan we dan naar ons eerste eiland Koh Samui!

Koh Panghan
Vanaf Koh Samui is het met de boot naar Koh Panghan maar 40 minuten. Een kort boottochtje dus voordat we op onze volgende bestemming zijn, ook wel eens fijn.

Koh Tao
Ook het boottochtje naar Koh Tao vanaf Koh Panghan duurt niet lang. Na een uurtje komen we aan op het mooie eiland.

DSCN1364.jpg

Ao Nang
Een hele dag reizen we om bij Ao Nang te komen. Met de boot varen we terug naar Surat Thani en vanuit daar gaan we met een bus naar Krabi. Tussendoor veel wachttijd, waardoor we echt een hele dag onderweg zijn.

Amsterdam
En dan zit onze reis er alweer op helaas. Een lange reis voor de boeg. Vanaf Krabi vliegen we naar Bangkok. Daar nemen we een vlucht naar Dubai en vanaf Dubai weer terug naar ons koude kikkerlandje. Anderhalve dag reizen om weer thuis te komen, heel vermoeiend, maar oh wat hebben wij een mooie reis gehad!!!!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring