Help… Op reis met een backpack. Hoe doe je dat, wat moet ik allemaal meenemen? Ik had geen idee hoe ik dat moest gaan doen. Een maand lang op reis met alleen een backpack. Als ik hier in Nederland een nachtje wegga heb ik al een weekendtas vol mee. Een berg kleding ligt klaar om in te pakken. Meer dan de helft gaat weer terug mijn kast in. Dit gaat niet passen. Nog een rondje door de strengere selectie en dan gaat het de backpack in. Zo weinig kleding en spullen, voor een maand lang reizen door Thailand. Ga ik dit wel leuk vinden en is dit wel iets voor mij? Nu ik terug ben kan ik volmondig “JA” zeggen! Ik heb geen enkel moment ook maar iets gemist van thuis. Alles wat ik nodig had zat in mijn backpack of kon ik daar kopen. Ik had een 50 liter backpack en hij woog uiteindelijk 7,5 kg. Prima gewicht om mee te lopen.

Dit was wat ik mee had naar Thailand: 

 • Backpack
 • Daypack
 • Flightbag
 • Bagageslot
 • Telefoon + oordopjes + powerbank
 • Paspoort
 • Creditcard
 • Pinpas
 • Kleine portemonnee
 • Heuptasje
 • E-reader
 • Opladers
 • Camera + extra batterijen
 • Selfie-stick
 • Notitieboekje + pen
 • Handgel
 • Tissues/vochtige doekjes
 • Tandenborstel + tandpasta
 • Medicijnen/pleisters
 • Mascara
 • Reinigingsdoekjes
 • Scheermesje
 • Pincet
 • Vijl
 • UV lippenbalsem
 • Deodorant
 • Haarborstel
 • Shampoo + conditioner (kun je daar extra bij kopen)
 • Zonnebrand
 • After sun
 • Zonnebril
 • Hamamdoek
 • Haarbandjes
 • 3 bikini’s
 • 1 paar slippers
 • 1 paar sneakers
 • 1 dunne lange broek
 • 1 joggingbroek (voor de heen en terugreis)
 • 1 trui (voor de heen en terugreis)
 • 3 korte broekjes
 • 3 jumpsuits
 • 1 rokje
 • 10 shirtjes/topjes
 • 2 bh’s
 • 8x ondergoed

Tussendoor hebben we een paar keer onze kleding gewassen zodat we het weer opnieuw aan konden. Op straat staan wasmachines waar je zelf een beetje waspoeder in doet of je kunt het laten wassen. Allebei de opties zijn niet duur. Voor een paar euro is alles weer schoon. Na een maand reizen zei ik zelfs dat ik zo nog wel een maand door kon met de spullen die ik bij me had. Wie had dat gedacht… Tijdens zo’n reis kom je er wel achter dat materiële spullen helemaal niet zo belangrijk zijn en dat er vooral naar je innerlijk wordt gekeken. Kleding vol modder, haar in een knot en zonder make-up naar een bar? No problem, deden we gewoon, en het voelde nog goed ook!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring