Makkelijker gezegd dan gedaan, zijn wie je bent. Om dit te doen zul je je eigen waarheid mogen ontdekken. Afdalen in jezelf. Laagjes afpellen. Voelen wat voor jou wel of niet klopt. Bij jezelf blijven, wat anderen er ook van vinden. Jij en alleen jij kunt weten wie jij echt bent. Je hebt te leren vertrouwen op datgene wat jij ervaart en te luisteren naar je eigen innerlijke stem. Versterk de verbinding met je intuïtie, je lichaam en je ziel. Vanuit die positie zul je makkelijker kunnen bereiken wat je wilt en kan jouw potentieel zichtbaar en bruikbaar worden. 

 

Wat ik wel zeker weet is dat er geen algemene benadering kan zijn om te ontdekken wie jij in de kern bent. Juist dat maakt je zo eigen. Dat voor jou iets anders werkt dan voor een ander. Natuurlijk zijn er overeenkomsten. Er zijn stukken waar je je in kunt vinden. Je begrijpt elkaar op sommige vlakken. Maar dan zijn er de verschillen. Zonder dat je er erg in hebt kun je meegaan in iets wat voor een ander werkt en eigenlijk niet bij jou past. Als jij denkt de oplossing te hebben gevonden wil dat niet zeggen dat dit voor een ander net zo geweldig werkt als voor jou. Wat voor jou fantastisch werkt kan voor iemand anders averechts werken. Er zijn de verschillen die ons uit elkaar drijven in plaats van nader tot elkaar te komen. We willen dat een ander net zo voelt, denkt en doet als jij terwijl die variërende kernwaarden juist elkaar kunnen aanvullen en het belangrijk is om elkaars verschillen te accepteren en omarmen. Als je jezelf en de ander gaat accepteren voor wie hij of zij is kunnen er diepere verbindingen ontstaan, kan de liefde meer stromen, zijn er betere samenwerkingen en helpen we elkaar groeien. 

 

Leer mij beter kennen: 

 

  • Voor mij werkt het het beste als ik op mijn eigen tijd wakker wordt, zonder wekker en mijn lichaam zelf aangeeft klaar te zijn voor een nieuwe dag. 
  • Ik kan mijn eten het beste verteren als ik geluid om me heen heb of gezelschap van anderen. 
  • Daar tegenover staat dat ik veel alleen tijd nodig heb en alleen goed kan opladen als ik in mijn eigen energie ben. 
  • In een paar uurtjes per dag kan ik mijn werk optimaal doen. De rest van de dag gebruik ik om nieuwe informatie op te doen, te leren en te genieten van het leven. 
  • Als ik informatie of inzichten deel met iemand die daar niet voor openstaat raak ik gefrustreerd en kost dat energie. 
  • Ik voel me op m’n best wanneer ik mijn hart volg en naar mijn verlangens luister. Mijn wil is mijn intuïtie. 
  • Ik hou van minimale inspanning met maximaal resultaat . Ik zie de meest efficiënte manier en wil geen omweg nemen. 

 

In sommige stukjes zul je je herkennen, in andere totaal niet. Dat is logisch want we zijn allemaal een uniek persoon met onze eigen kernwaarden en kwaliteiten. Weten wie je bent doe je niet door puur informatie te ontvangen en dat aannemen als waarheid. Je hebt het te onderzoeken. Je hebt het te leven. Bovenstaande heb ik allemaal onderzocht. Hoe voel ik me als ik dit doe? hoe voel ik me als ik het tegenovergestelde doe? Wat als ik dit eenmalig doe? Wat als ik dit meerdere dagen doe? Er komt ineens opening voor verandering als je ontdekt dat je een keuze hebt om het anders te kunnen doen dan zoals het volgens de norm zou horen te gaan. 

 Neem niet zomaar informatie aan. Voel jouw eigen waarheid en ga die leven. 

Dit toepassen vind ik echt niet altijd makkelijk, zelfs als ik de voordelen ervan ervaar. Als ik radicaal mijn hart volg heeft dat zo nu en dan een shockerend effect voor mijn omgeving. Als ik geen zin heb om af te spreken en alleen wil zijn kan iemand zich afgewezen voelen. Samenwerken met iemand die niet openstaat voor mijn inzichten en de diepte niet wil ingaan is niet mijn ideale klant en daar heb ik nee tegen te zeggen. Het is niet altijd leuk maar het brengt mij wel ontzettend veel en uiteindelijk de ander ook. Zo veranderd mijn omgeving ook met mij mee en heb ik fijne personen die mij accepteren zoals ik ben. Dit begint bij zelf erkennen en accepteren wie ik ben en hoe ik wil leven. 

 

Weerstand hebben voor verandering is niet zo vreemd. Als je jarenlang gewend bent geweest om het op een bepaalde manier te doen en je gaat experimenteren met hoe het anders kan zul je ook tegen dingen aanlopen. Je hebt te omarmen dat je tegenstrijdigheden hebt in jezelf. Waarbij het onlogisch lijkt als je de stukken bij elkaar legt en je ziet dat er polariteiten zijn. Je hebt bepaalde dingen aangeleerd die je weer hebt af te leren. Je hebt een omgeving die er wat van kan vinden als jij gaat leven zoals het voor jou de bedoeling is. Er zijn meningen van anderen. Er zijn je eigen belemmerende stemmen. Dit is een proces waar je maanden mee bezig kunt zijn. Niet de hele tijd natuurlijk. Verwacht niet dat die omslag wel ‘even’ maakt. Geef jezelf de tijd om patronen te doorbreken. Blijf je leven leven, blijf genieten. Doe het op je eigen tempo, stukje voor stukje, zodat je dichterbij jezelf komt. 

 

 

Meer hierover kun je horen in aflevering 7 van de podcast van Travel Inside Healing. 

 

Met mij samenwerken om dichterbij jezelf te komen en je los te maken van wat niet bij je past? Plan een gratis kennismaking. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens, lees de privacyverklaring